Motto: Mâncăcioşi din toate ţările, uniţi-vă ! Bucătăria este pentru mine un spaţiu simpatic, în care ne adunăm toţi, familia mea şi prietenii mei. În această bucătărie virtuală, doresc să tăifăsuim, să schimbăm reţete şi impresii fel de fel. Într-un cuvânt, să ne simţim bine împreună.
Etichete
- Băuturi ( 3 )
- Gemuri și alte conserve ( 7 )
- Paine ( 6 )
- Prajituri si alte dulciuri ( 203 )
- Sirop ( 1 )
- aperitive si snackuri ( 56 )
- carne ( 83 )
- ce v-ar putea interesa ( 18 )
- ce-am mai vazut ( 19 )
- ciuperci ( 1 )
- cuvint de inceput ( 1 )
- gemuri si dulceturi ( 10 )
- in vizita la Gusulita ( 12 )
- legume si zarzavaturi ( 75 )
- muraturi si alte conserve ( 22 )
- orez ( 2 )
- paste si alte aluaturi ( 16 )
- pe unde am mai umblat ( 2 )
- peşte ( 31 )
- preparate cu oua ( 8 )
- retete ale bucatarilor celebri ( 13 )
- rețete de sărbători ( 1 )
- salate ( 12 )
- sosuri ( 3 )
- supe si ciorbe ( 48 )
- vanat ( 2 )
luni, 24 februarie 2014
Chec ieftin și bun
Nu sunt mare amatoare de checuri, dar,trebuie sa recunosc , te scot uneori din incurcătură. Și un chec pufos, cu un pic de ciocolată, mi se pare un cadou potrivit penru o doamnă în vârstă, ca vecina mea căreia am dorit sa îi fac o bucurie. Vreau să mă apuc de treabă și hopa, constat că nu am unt acasă iar magazinele sunt deja închise. Am căutat atunci pe net si am găsit aceasta simplă, ieftină și bună rețetă de chec cu ulei pe blogul Laurei Sava. Si pentru că mi-a plăcut așa de mult și fiind că am de fapt două vecine, am dublat cantitațile și am copt două bucați.
sâmbătă, 22 februarie 2014
Pere fierte în vin
Acest desert, tipic francez, a apărut ca o necesitate de a folosi perele care, prin maturare în pom, îşi pierd calităţile, pulpa devine granuloasă şi se înmoaie foarte repede. Astfel încât, în secolul al XIX-lea, întâlnim deja o reţetă ce se cheamă "Compote de poires à la bonne femme", care stă la baza reţetei actuale, "poire à la beaujolaise".
Un desert care încheie, de multe ori, în Franţa, o masă copioasă.
.
vineri, 21 februarie 2014
Prăjitură mallorcheză cu migdale (gato de almendras)
Copiii mei, şi nepoţelul meu se pregătesc să petreacă o săptămână pe insula migdalilor, Mallorca. La vremea aceasta acolo sunt temperaturi blânde şi cei peste opt milioane de migdali în floare! Vă închipuiţi ce minunăţie! De aceea, mare mi-a fost bucuria când am descoperit această reţetă, propusă de marele Witzigmann, despre care am mai vorbit.
Am vrut să le fac o surpriză. Este o reţetă simplă şi foarte gustoasă.
miercuri, 19 februarie 2014
joi, 6 februarie 2014
Supă cremă de cartofi
Mie îmi plac supa şi ciorba de cartofi în orice variantă, îmi plac toate soiurile de mâncăruri pe bază de cartofi şi sunt foarte bucuroasă că acest tubercul, care stă, între timp, la temelia hranei noastre zilnice, a fost adus din America.
Ce ne făceam dacă oamenilor lui Columb nu le plăcea cartoful?
Am citit de curând că, mai în glumă, mai în serios, un celebru bucătar îşi datorează întreaga reputaţie
piureului de cartofi.
marți, 4 februarie 2014
Supă cremă de ciuperci
Cel mai simplu mod de a prepara o supă cremă de ciuperci este să o cumperi la pungă. Amesteci cu apă, fierbi 5 minute, gata!
Dar nu apelăm la acest procedeu decât într-o situaţie extremă, când, spre exemplu, avem gripă sau ne pleacă avionul...
Pentru că o supă cremă realizată de noi e mai sănătoasă, mai gustoasă, iar gătitul în sine ne face o imensă plăcere, nu-i aşa!?
Şi priviţi ce simplu e:
duminică, 2 februarie 2014
Ciolan bavarez de porc, pe varză
Pentru toată lumea care vizitează Bavaria, această binecuvântată ţară la poalele Alpilor, regat de la Napoleon încoace şi până la Bismark, tot ce poate oferi, spun eu, mai frumos Germania pe lângă Valea Rinului, a mânca un ciolan prăjit de porc, cu şoriciul crocant, însoţit de varză acră, aşa-numitul Schweinshaxn, într-una din berăriile vechi şi pline de farmec, sub umbra castanilor, e la fel de important ca a vizită la castelul din poveşti al lui Ludwig al doilea, a face o plimbare cu vaporul pe Königssee sau a bea o bere la Oktoberfest.
Schweinhaxn, este, să zicem aşa, o specialitate locală, care a devenit emblema bucătăriei germane, şi o atracţie turistică! Am mâncat de câteva ori, precum ziceam, la vreo berărie, această specialitate, însă nu m-am încumetat să o prepar acasă.
sâmbătă, 1 februarie 2014
Risotto cu lapte de cocos şi creveţi mari
În această lume globalizată, se amestecă oamenii, se amestecă diferitele culturi şi bucătăria tradiţională, bazată pe produsele locale, capătă note noi, uneori exotice.
Aici avem un astfel de exemplu, în care reţeta clasică de risotto, realizată, de obicei, cu supă clară de zarzavat şi vin, primeşte o notă exotică prin laptele de cocos.
Mioara, care ne prezintă această reţetă, spune că ei îi place să foloșească laptele de cocos şi ca înlocuitor al smântânii în diferite alte preparate. E de origine vegetală şi are mai puţine grăsimi, spune ea. Un argument greu de contestat.
Vă propunem să încercaţi acest risotto cu note exotice!
Abonați-vă la:
Postări
(
Atom
)