marți, 4 februarie 2014

Supă cremă de ciuperci




Cel mai simplu mod de a prepara o supă cremă de ciuperci este să o cumperi la pungă. Amesteci cu apă, fierbi 5 minute, gata! 
 Dar nu apelăm la acest procedeu decât într-o situaţie extremă, când, spre exemplu, avem gripă sau ne pleacă avionul... 
Pentru că o supă cremă realizată de noi e mai sănătoasă, mai gustoasă, iar gătitul în sine ne face o imensă plăcere, nu-i aşa!? 

Şi priviţi ce simplu e: 
 Pentru patru persoane:
 250 g ciuperci champignon
 50 g unt
 Sare 
Piper 
Nucsșoară un vârf de cuţit
,un vârf de cuţit zahar
 100 ml vin alb
 800 ml supă clară de legume
 200 ml smântână  lichidă 
 Pătrunjel verde tocat

 În caz că nu avem o zeamă de legume gata pregătită şi congelatăcongelată la îndemână, începem prin a fierbe, în 500 ml de apă, un morcov, o rădăcină de pătrunjel, o bucăţică de ţelină, o ceapă mică. Puteţi apela şi la o supă clară concentrată, şi să dizolvaţi în apă un astfel de cub, deşi eu prefer să am în congelator zarzavat ras, sau chiar supă în cutii de plastic. 
Curăţaţi de resturile de pământ ciupercile, cu o perie moale, fără să la spălaţi şi fără să desprindeţi coaja, mai ales dacă sunt încă tinere, altfel aveţi o pierdere de 50 %. 
Dacă sunt mai măricele, tăiaţi-le în două. Încălziţi o tigaie antiadezivă şi 
prăjiţi uşor ciupercile, fără adaos de grăsime, până devin lucioase, adăugaţi untul, fierbeţi puţin, căci ciupercile vor lăsa apă, adăugaţi vinul, un dram de zahăr, cam 1/2 linguriţă. Vinul va da o notă uşor acrişoară, iar zahărul, în preparatele sărate, scoate în evidenţă aroma. 
Adăugaţi zeama de legume, sare, piper şi nu pic de nucşoară, şi lăsaţi să fiarbă totul 15 minute la foc mic. Turnaţi smântâna, mărunţiţi şi omogenizaţi cu un blender, mai dregeţi gustul cu sare, dacă e necesar, şi presăraţi în fiecare farfurie puţin pătrujel verde tocat. 



Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu