Și până la urmă ușor de făcut!
Zemoase, gustoase, cu o crustă crocantă la suprafața, si cu delicioasele migdale ! De ce toată ziua plictisitoarele prajituri în tavă ? Si de ce toată ziua doar muffins ? De ce nu o combinatie dintre cele două ?
Iatä cum au incept lucrurile ..
M-am așezat în fața multiubitei mele tablete și am început să răsfoiesc virtual internetul in căutarea unei rețete inedite.
Pe pagina firmei Dr. Oetcker, cu produsele impecabile și indispensabile pentru patiserie am găsit aceste brioșe umplute și m-am pus pe treabă .
Pe pagina firmei Dr. Oetcker, cu produsele impecabile și indispensabile pentru patiserie am găsit aceste brioșe umplute și m-am pus pe treabă .
Pentru 12 bucăți avem nevoie de:
Pentru umpluură :
1,2 kg de mere
Un zahăr vanilat
75 g de zahăr
O lingurița de scorțisoară
Pentru umpluură :
1,2 kg de mere
Un zahăr vanilat
75 g de zahăr
O lingurița de scorțisoară
50 g de stafide
Penttru aluat :
Penttru aluat :
100 g de zahar
2 lingurite rase de praf de copt
Un pachețel de zahăr vanilat
Sare
Un ou
Un albuș
150 g de unt
Pentru uns :
Un gălbenuș
O lingură de lapte
50 g de fulgi de migdale
- Curățam si radem cu răzătoarea mare merele. Le amestecăm cu zahăr și arome și le călim la foc mic. Le scurgem bine de zeamă intr-o strecurătoare, chiar și peste noapte.
- Din făină, unt , zahăr, praf de copt, ouă și praful de sare frământăm un aluat fraged pe caare îl lăsam să se odihnească în frigider cam o oră. Il scoatem, intindem o foaie și decupăm cercuri cât sa le putem plasa în formele de muffins, și să imbrace și pereții laterali.
- Umplem adânciturile astfel pregătite cu merele călite, răcite și scurse, și acoperim cu câte un capac de aluat, pe care îl presăm la margini să se lipească de laturile brioselor. Ungem cu un amestec de ou și lapte presărăm fiecare prăjitura cu fulgi de migdale .
- Coacem la foc potrivit, în treimea inferioară, timp de 30 minute. Le scoatem din forme după ce s-au mai racit timp de 10 minute.
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu