miercuri, 10 decembrie 2014

Cornulețe cu migdale



Cornulețele din aluat fraged, fie cu nuci, fie cu migdale sau alune macinate,  fac parte dintre cele mai populare si iubite fursecuri, si nu lipsesc din colectia fiecarei gospodine din Germania, Austria sau Boemia în pragul Craciunului. 
Eu am publicat reteta pe care o prepar de obicei, pe baza de nuci in colectia de fursecuri din 2011.
Iat-o Aici
De data acesta doresc să vă ofer o variantă pe bază de migdale măcinate foarte fin. Rețeta este a lui Alfons Schubeck . 

250 g de unt moale
90 g zahăr  praf
Un vârf de cuțit de sare
Un pachețel de zahăr vanilat
Un ou
300 g de făină
150 g de migdale măcinate
Se pudrează în final cu 50 g de zahăr praf cu o lingură de migdale măcinate. 
Mestecăm untul cu zahărul până la o consistență spumoasă.Adăugăm făina, zahărul vanilat, sarea, migdalele măcinate si în final oul. Frământăm un aluat omogen pe care îl lăsăm la firgider timp de cel putin o oră. Tăiem bucăți, facem un sul de aluat pe care îl tăiem formând cornulețe cât mai uniforme.
 Le coacem 8-10 minute la cuptorul în prealabil încins la 175 de grade. Avem grijă să nu se ardă. Le tăvălim incă calde în zahăr praf. 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu