luni, 9 noiembrie 2015

Pate de casă cu merișoare





Cu siguranță vă va plăcea această rețetă.Creația Arjanei. Eu am gustat. De altfel stiți, tot ce postăm noi, e testat, gustat, apreciat, inainte de a ajunge la voi. 
 E un aperitiv cu care vă puteți impresiona musafirii de sărbători. Pateul e perfect condimentat, foarte arătos cu stratul acela de merișoare și, mai ales contine doar ingrediente sănătoase, nici un conservant sau colorant! Il puteți păstra în frigider câteva zile, dar nu cred că va fi cazul ! 


500 grame ficat de pui sau curcan
2 căței de usturoi
frunze de busuioc
1 linguriță coniac
2 linguri smântână
unt (cât o nucă)
sare
piper
100 grame de merișoare confiate
50 ml de  vin

Se pune ficatul într-o tavă, cu sare și piper și se taie untul felii deasupra. Se coace la aer cald aproximativ 10 minute. Se presară deasupra frunzele de busuioc zdrobite și usturoiul tăiat felii subțiri. Se mai lasă la cuptor 2 – 3 minute. În timp ce se coace ficatul, se fierb, într-un ibric,  merișoarele în vin. Ajung câteva clocote. 
Ficatul împreună cu smântâna, coniacul și sucul de la merișoare se omogenizează cu ajutorul unui blender vertical, sau desigur puteți folosi altă modalitate, de exemplu să îl dați prin sită.  Se asezonează, după gust. Se așează o folie într-in castronel, se torn  merișoarele și se nivelează pasta de ficat peste merișoare. Apăsați un pic sa nu ramână goluri de aer. . Se pune la rece. După 2 ore se poate răsturna pe farfurie. 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu