Faptele sunt fapte : era o emisinune TV in ceva local care trebuia să primească o apreciere și unde bucătarul din doi timpi și trei mișcări a produs o tartă !
Am stat, m-am cugetat, și vedeți și voi ce a ieșit :
Pentru aluat :
2 ouă
300 g de făină
Un praf de sare
100 g de unt
O lingură de smântână
Pentru umplutură :
Un pachet de legume congelate tip " provencale " 500 g
Dar cred ca puteți varia cum doriți :
Porumb
Mazăre
Ceapă
Morcovi
Ciuperci
Conopidă
Măsline
Cartofi dulci
Sau ce vă inspiră, în total 500 g
Mai avem nevoie de :
50 g de unt
Două ouă
200 ml de lapte sau smântână de frișcă
50 g de cașcaval tăiat feliuțe sau ras
Sare
Piper
Ierburi provensale
Am frământat aluatul și l-am lăsat la rece cât timp am călit la foc mic legumele până s-au înmuiat un pic dar au rămas totuși crocante, în cele 50 de grame de unt.
Am întins aluatul, am tapetat cu el o formă rotundă ( eu am una grozavă cu fundul detașabil) și după ce legumele s-au răcit un pic le-am răsturnat peste aluat. Am bătut ouăle cu smântână iar în compoziția aceasta puteți pune ce mirodenii vi se pare că se potrivesc ( eu am pus o linguriță de Ierburi de Provence uscate ) și sare și piper. Am turnat smântâna astfel pregătită peste legume, am adăugat câteva feliuțe de cașcaval si am pus totul în cuptorul preîncălzit la 175 de grade, pentru 15-20 de minute. Verificați să fie închegat conținutul iar suprafața rumenită !
Alături de o salată, un prânz ușor de vară în grădină . Nu aveți grădină ? Și pe balcon merge !
Vă doresc zile frumoase și inspirație la gătit !
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu