Vă propun o alternativă la clasica friptură de miel. Aveți nevoie de o bucată de cotlet, cu coaste cu tot , pentru că e mai arătos, pe care să o preparați înainte, sau să rugați măcelarul să o facă , îndepărtând pielea, grăsimea, și eliberând coastele.
Pentru 6 persoane am avut :
Un cotlet mărișor de 1,5 kg
Pentru marinat :
Pentru marinat :
O lingură de muștar
4 linguri de ulei de măsline
Sare
Piper
Un cățel de usturoi
2 linguri de ulei pentru prăjit
Pentru crustă :
60 g de unt
60 g de pesmet
2 linguri de parmesan
O lingură de pătunjel verde tocat
O lingură de ace mărunțite de rozmarin
O lingură de cimbru proaspăt mărunțit
Sare
Piper
Sărăm și piperăm carnea spălată și zvântată . O ungem cu un amestec de ulei de măsline, muștar și usturoi pisat. Punem carnea la marinat la rece.
Din 60 g de unt moale, pesmet, parmezan ras și ierburi tocate facem o pastă pe care o păstram la rece până la întrebuințare.
Cotletul marinat îl prajim pe toate părțile în ulei.
Īl plasăm pe gratarul cuptorului și reglăm temperatura la 100 grade Celisus. Lăsăm în aceste condiții carnea 1 oră la cuptor. O scoatem și o lăsăm să se odihnească la temperatura camerei 15 minute. Pasul acesta e Important el va face ca friptura să fie suculentă.
Înainte de a servi, acoperim o latură a fripturii cu amestecul pentru crustă si frigem caâteva minute ( 5-7) la 250 grade Celsius.
Se potrivește cu salată verde sau/și salată de cartofi.
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu