vineri, 27 mai 2016

Tort de brânză proaspătă și căpșune


                                              
                                               
Rețeta Michaelei : 
Acest tort festiv este o bucurie, dragii mei ! Dar nu numai pentru ochi ! Este o bucurie  și a gustului și mirosului ! Ne aduce în casă prospețimea și aroma grădinii cu fructele coapte ! Alături de cireșe , capșunele sunt primele fructe ale verii. Ele  se coc în pragul zilei mamei mele. Vă amintiți că am postat o ruladă , rețeta ei. Ii dedic și acest tort care sigur i-ar fi placut foarte mult. 
Voi îl puteți realiza și cu alte fructe de pădure. Zmeură, afine, mure! 
Pentru un tort de 26 de cm avem nevoie de: 
Un blat de pișcot realizat din:   
4 ouă
4 linguri de zahăr
4 linguri de făină
4 linguri de apă
Pentru cremă:
8 foi de gelatină
400 g de frișcă
500 g de brânză de vacă tip Quark degresată
250 g de brânză de vacă tip Quark 40% grăsime
2 linguri de suc de lămâie
100 ml de lapte
125 g de zahăr
Mai avem nevoie de :
1 kg de capșune curățate, spălate, bine scurse de apă
2 plicuri de gelatină pentru tort roșie, Dr. Oetker de acest tip, sau asemănător           

    

                                         

Pregăti un pișcot clasic. Batem albușurile spumă, adăugăm zahărul și continuăm să batem până zahârul este complet integrat, adăugăm gălbenușurile câte unul, apoi apa, un praf de sare și făina. Turnăm pișcotul într-o formă de tort de 26 de cm, unsă și înfăinată și coacem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade . 
Blatul nu trebuie să fie gros. 
Între timp ne vedem de cremă: amestecăm brânza cu lapte, zahăr, zeama de lămâie, batem frișca înmuiem gelatina în apă rece, o stoarcem bine, o încălzim, mai adăugăm unul două linguri de quark, o încorporăm în restul de brânză, completăm cu frișcă, nu înainte de a salva 3-4 linguri de frișcă. Scoatem blatul, îl lăsăm să se răcească, îl ungem cu cremă și îl lăsăm la rece 1-2 ore să se întărească. Decorăm cu fructe , acoperind crema . Pregătim gelatina de fructe din cele două pachete conform indicațiilor. O întindem peste fructe și lăsăm din nou să se intărească la rece. Îndepărtăm apoi cu grijă inelul de tort, ungem marginile laterale  cu frișcă, lipim pișcoturile, fixam cu o pandlică ! Gata!


       
                     


                       D





Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu