O idee culinară oferită de Mioara.
Exclusiv și rafinat.
Deci: pentru 3 persoane
12 scoici Saint -Jaques proaspete, mai precis mușchiul alb
12 feliuțe subțiri de bacon
Sare
Piper
O lâmâie
Ulei de măsline
3 creveți mari
Bețe de frigărui
Marinati carnea albă a scoicilor în zeama proprie plus zeamă de lămâie sare și piper.
Înveliți fiecare bucată într-o felie de bacon, încălziți grătarul. Ungețiți-l cu ulei de măsline. Plasați pe câte o țepușă de lemn câte patru bucăți de scoici. Frigeți la foc bbq iute câte un minut, maxim două pe gratar, pe fiecare parte.
Alăturați scoicilor și câte un crevete urias sau cate o langustina de persoană (dacă aveți). Decorați cu felii de lămâie!
Nu uitați de un Martini alb sec cu gheață !
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu