luni, 30 mai 2016

Platou marin (Frigarui cu Coquille Saint-Jacques învelite în bacon)


                                                
   

Cred că vă va da mai multă bătaie de cap să cumpărați proaspete aceste regine ale scoicilor, preferatele gurmanzilor, decât să pregătiți această rețetă! Sigur, în porturile Mediteranei sunt pe toate strazile. Dar cred ca între timp le gasiti  și în magazinele noastre specializate pe pește sau în supermarketuri mai bine garnisite. Iata un exemplu: http://www.triadefish.ro. Nu încercați cu scoici congelate, nu sunt bune!


O idee culinară oferită de Mioara. 
Exclusiv și rafinat. 

Deci: pentru 3 persoane 
12 scoici Saint -Jaques proaspete, mai precis mușchiul alb 
12 feliuțe subțiri de bacon
Sare 
Piper
O lâmâie 
Ulei de măsline 
3 creveți mari 
Bețe de frigărui 

Marinati carnea albă a scoicilor în zeama proprie plus zeamă de lămâie sare și piper.
Înveliți fiecare bucată într-o felie de bacon, încălziți grătarul. Ungețiți-l cu ulei de măsline. Plasați pe câte o țepușă de lemn câte patru  bucăți de scoici. Frigeți la foc bbq iute câte un minut, maxim două pe gratar, pe fiecare parte. 
Alăturați  scoicilor și câte un crevete urias sau cate o langustina de persoană (dacă aveți). Decorați cu felii de lămâie! 
Nu uitați de un Martini alb sec cu gheață ! 


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu