Aceste clătite mai groase, putin crescute, sunt un deliciu la dejun. Da, da. Ai nostri tineri nu mai prefera un dejun cu ouă, șuncă, salam și pâine, ci un pic de ceva dulce, cereale, iaurt, etc.
Aceste plăcințele se inscriu perfect în astfel de preferințe. Bananele ne dau potasiu și ne ridică nivelul de serotonină , deci ne vom binedispune, iar semințele de in sunt foarte sănătoase!
Ingrediente:
30 grame unt
1 plic zahăr vanilat
1 lingură de zahăr
220 mililitri lapte
1 ou
1 lingură semințe de in
scorțișoară – un vârf de cuțit
sare – un vârf de cuțit
2 banane
180 grame făină
1 praf de copt
ulei pentru prăjit
sirop și fructe pentru servit sau gem
Se amestecă untul cu zahărul și zahărul vanilat, se adaugă oul și bananele zdrobite. Se amestecă făina cu praful de copt și se adaugă la compoziție. Se mai adaugă tot restul ingredientelor si în final laptele. Se prăjesc plăcințele în tigaie cu foarte puțin ulei, câte trei, să nu fie prea mari și nici prea groase. Se pot servi cu fructe proaspete și puțin sirop sau cu gem.
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu