Un aperitiv pregătit din sfeclă , combinat inedit cu prune uscate și nuci. Este într-adevăr o retetă autentic ruseacă pe care am primit-o de la o colegă . Un fel mai neobișnuit de a găti sfecla, în afară de clasica salată cu oțet și hrean. Încercați !
Două până la trei sfecle fierte
Doi căței de usturoi
50 g de nuci sfărâmate
50 g de prune uscate
O lingură bună de maioneză
O lingură de iaurt
Sare
Dăm sfecla pe răzătoarea cu ochiuri mari. Curățăm și zdrobim usturoiul. Zdrobim miezul de nucă . Tăiem mărunt prunele uscate. Dacă sunt prea uscate le înmuiem în prealabil în 2-3 linguri de apă. Amestecăm ingredientele într-un bol, sărăm, adăugăm dupa gust un pic de zeamă de lămâie, deși nu neapărat. Adaugăm maioneza si iaurtul.
Putem servi efectiv ca aperitiv, sau lângă friptura rece de porc sau pui.
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu