joi, 16 martie 2017

Tort Homer


                                                   
                                                     

Michaela, prietena mea și a voastră, a creat acest tort original, vesel și foarte gustos ! Un tort tematic , precum vedeți, pentru soțul ei care a implinit 40 de ani ! 
Eu una nu mă pot sătura să îl privesc ! Dar să și îl gust, pentru că blatul cu lămâie și crema lemon curd sunt o reușită totală . 
Mă bucur să îl prezint în bucătăria lui Gușuliță ! Bravo, Michaela ! 
Blat : 
100 g Zahăr
1/2 pachețel de zahăr vanilat 
Trei ouă întregi
100 g de unt topit și răcit
5 linguri de zeamă de lămâie
Coaja de la 1/2 de lămâie
100 g de făină 
25 g de amidon
O linguriță de praf de copt
Pentru lemon curd : 
160 g de zahăr
75 ml de suc de lămâie
0 linguriță de coajă rasă de lămâie
Trei ouă 
85 g de unt
Ganache : 

500 g de ciocolată cu lapte/ sau 600'g ciocolata albă / sau 400 g ciocolată amăruie
200 g de frișcă 
În cazul nostru ciocolată amăruie cu cremă de lămăie, în proporție de 200 g frișcă /500 g ciocolată.

Amestecăm zahărul cu ouăle întregi și zahărul vanilat, turmăm, amestecând în comtinuare, puțin câte puțin untul topit, adăugăm zeama de lămâie și coaja rasă iar la sfârșit incorporăm făima, in prealabil amestecată cu amidon și praf de copt. 
Turmăm într-o formă rotundă cu diametrul de 24 de cm, unsă și înfăinată si coacem la 175 de grade, 25-30 de minute. 
Lăsăm blatul să se răcească, îl tăiem în două sau trei felii și îl ungem cu lemon curd. 
Preparare lemon curd: 
Cel mai simplu este să îl cumpărați, dacă găsiți . 

Altfel, topiți pe abuqr zahărul în zeama de lămâie, adăugați și coaja, si în timp ce se încălzește ouăle pe rând amestecând neîncetat până obținem o cremă de consistența 
dorită, deci să poată sta pe lingură. Luăm compoziția de pe foc completăm cu unt. E o cremă de lămâie foarte bună ce se poate folosi în multe rețete. 

                                                 
   
Pregătim ganache-ul, de care avem neapărat nevoie pentru a imbrăca tortul înaintte de a- l acoperi cu fondant. 
Încălzim pe foc mic frișca lichidă, rupem  ciocolata bucăți mai mici și o introducem în frișcă după ce am tras vasul de pe foc. Amestecăm vârtos, să se omogenizeze și lăsăm să se răcească peste noapte într-un loc răcoros. Putem pentru scurt timp imtroduce și in frigider, dar să avem grijă să nu se întărească prea tate să putem unge ganacheul astfel pregătit pe tort. 
Fondatul de zahăr se găsește în comerț în pachete de 250 de g. Trebiue întins cu sucitorul intr-un cerc ce sa depäßeascä diametrul tortului.
Fondantul poate fi ßi o foaie de martipan alb, depinde la ce vä hotärâți. 
Aveți aici o rețetă de fondant încercată de mine : https://gusulita.blogspot.de/2012/03/tortul-bicicleta.html

Construim tortul , îl invelim în ganache, nivelăm bine, acoperim cu fondant , tăiem surplusul de pe margini, si cu un creion alimentar desemăm profilul lui Humer. Aveți pe Internet surse destule de inspirație ! 



Vă doessc succes ! 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu