vineri, 31 martie 2017

Prăjitură cu Fanta


        
     

                        


Rețeta aceasta foarte reușită îi aparține Gabrielei ! Și realizarea prajiturii, de altfel ! 
Mă bucur să spun ca grupul acelora care gătes si coc în bucătăria lui Gușuliță crește de zi cu zi ! 
Profit de ocazie să vă invit si pe voi! Aștept cu grag sugestii de rețete bune ! 
Dar acum despre prăjitura cu fanta  . 
Rar am mâncat așa o prăjitură bună . Buuună , bună ! 
Vă întrebați ce are fanta cu toată treaba asta ? Ei bine, fanta, băutura răcoritoare cu gust de portocale sau lămâie se pune în aluat. Care este rolul ei, nu stiu nici eu exact! Sigur bioxidul de carbon face ca prajitura sa fie si mai pufoasă...
În ceea ce privește crema...o bunătate cu frișcă și smântână acrișoară ! 
Pentru o tavă mare de cuptor avem nevoie de : 
Patru ouă
200 g de zahăr
Un pachet de zahăr vanilat 
O ceașcă ( 200 ml ) de ulei
O ceașcă de fanta 
Un pachețel de praf de copt 
Pentru cremă : 
Două conserve de mandarine scurse bine 
Două pahare  de frișcă ( á 200 g ) 
150 g de zahăr 
Un adjudvant pentru frișcă ( Sanhesteif) 
Două pahare de smântâna acrișoara ( á 200 g ) 
O lingură de cacao 
Batem ouăle cu zahăr și cu zahărul vanilat intr-o cremă spumoasă, adăugăm încet uleiul, apoi fanta și în final făina și praful de copt. Aluatul în turmăm în tava mare, pătrată a cuptorului, tapetată cu hârtie de copt. Coacem aproximativ 20 de minute în cuptorul încins la 200 de grade. 
Lăsăm aluatul să se răcească în formă. 
Intre timp batem frișca cu zahăr, daăugăm întăritorul, apoi cele două borcane de smântână, batem totul împreună într-o cremă groasă . 
Scurgem mandarinele de zeamă, le plasăm pe suprafața aluatului, acoperim cu cremă și presărăm cacao la suprafață . 
Prajitura e bună și zemoasă și a doua zi ! Spun asta pentru că e foarte spornică, putin probabil să îi dați de hac într-o zi ! 


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu