Pentru patru porții am avut nevoie de :
500 g de cartofi
O ceapă mică
O bucată de 3-4 cm de praz
Un morcov
O felie de țelină
Doi căței de usturoi
20 g de unt
100 g de smântână lichidă
O linguriță de pastă de gulaș sau de ardei
Un vârt de cuțit de semințe de chimon măcinate
O linguriță de frunze de tarhon ( congelate sau nu )
4 ciuperci champignon tăiate felii
Sare
Piper
Am curățat și spălat zarzavaturile și cartofii și le-am pus să fiarbă în 2 l de apă. Spre sfârșit, când cartofii și zarzavaturile s-au fiert , am adăugat pasta de gulaș, chimionul, sare , piper și un cățel de usturoi pisat. Am dat prin blender până am obținut o cremă omogenă, am adăugat smântâna și am omogenizat.
Am taiat ciupercile felii, le-am prăjit ușor în unt topit, le-am amestecat cu celălalt cățel de usturoi pisat și le-am servit la supa fierbinte..
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu