miercuri, 31 mai 2017

Sparanghel verde in inele de foietaj.




                                        

Dragilor, acuma aproape de sfarsitul sezonului, mai nici o lună bună, și gata cu sparanghelul proaspat, nu se mai culege, nu se mai taie. Dispare și de pe piață. S-a hotărât o zi anume ca pământul si culturile să aibă câteva luni de odihnă până la recolta viitoare. Vom mai avea  putin timp sparanghel verde si nu ne ramane decat sa asteptam cu răbdare anul viitor. Sau să facem compromisul, pe care nu vi-l recomand, de a cumpăra sparamghel importat de peste mări și țări. Nu, dragii mei, puțin, scump, dar bun și la vermea lui ! 

Această rețetă insă, oferită de Michaela, este una cu sparanghel verde, deci acele lujere care au ieșit la suprafață și au vazut soarele și au apucat  să si sintetizeze chlorofilă. Spun asta pentru acei dintre voi care ar putea crede ca sparanghelul verde si cel alb sunt două soiuri diferite. Nimic mai fals! 

Sparanghelul vede are un gust ceva mai intens, ceva mai  aromat, o textură fragedă, nu trebuie curățat, în cel mai rău caz tăiem 1-2 cm din capătul lemnos. Apoi poate fi fiert scurt, sau prăjit în tigaie, sau pus pe grătar, sau copt în cuptor, cum ne poftește inima. 
In acest caz particular combinația este genială . Sparanghel verde, un pic de bacon sau, vorbind romaneste, suncă cu slanină și fașii de aluat de foietaj sau franțuzesc. Uns cu ou pentru ștaif, pac la cuptor, gata! 

Dar hai să o luăm pe îndelete, eu vă reproduc doar ce mi-a spus Michaela, cum a făcut ea. 

Penru 4 persoane:

2 legături de sparanghel verde proaspăt
Un pachet de 200 g de bacon tăiat feliuțe subțiri
Un ou
Un pic de lapte 
Piper
Sare  
O foaie de aluat franțuzesc dat la rece.
Încalzim cuptorul la 200 grade celsius.
Spălăm și taiem cam 1-2 cm din capetele sparanghelului. Il zvântăm bine. Tăiem aluatul crud în fasii ce aproximativ 1,5 cm lătime. Plasam fiecare fâșie de aluat pe o felie subțire de bacon. Înfășurăm in jurul firului de sparanghel fâșiile de aluat pregătite precum facem în cazul crenvurstilor în foietaj.
  
Batem oul  cu un pic de lapte, sare si piper, ungem fircare bucată. Plasăm în cuptor, pe o foaie de hârtie de copt,  timp de 20 de minute. Le scoatem când sunt rumene fără sa fie arse...

Rețetă bună și pentru cei neantrenați în ale bucătăriei. Nu aveti ce greși!  
O salată de roșii, chiar o caprese, se potrivește de minune. 
Poftă bună ! 


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu