joi, 11 mai 2017

Tiramisu cu căpșune

                 

Hai, cu mic, cu mare, sa gustați o rețetă de sezon ! 
Dacă luăm mot á mot traducerea numelui acestui dulce, inițial cu cafea și cacao, dar neapărat cu smântâna grasă care se cheamă mascarpone, atunci sigur dispozitia noastră va fi trasă în sus de la prima linguriță. Mioara ne oferă varianta cu căpșune, mai ușoară, mai răcoritoare, mai de vară ! 

Ingrediente:
Pentru 8 -  10 persoane ( o tava de aproximativ 25 x 40 cm)
400 - 500 g de piscoturi 
4 ouă
300 ml de sirop de căpșune
500g mascarpone + 250g ricota ( sau o brânză de vacă tip quark) 
200g zahar
1 pachet de zahar vanilat
50 ml  de limoncello
500g căpșune 

Se bat galbenusurile cu zaharul, cu zaharul vanilat si cu limoncello pana zaharul se topeste complet. Se adauga apoi si mascarpone si ricotta și se amestecă pană  se obtine o pasta omogena. Se bat albusurile spuma si se agauga la restul compoziției. 

Capsunile se taie felii subtiri, rondele sau pe lungime.

Se unge fundul formei cu un strat de cremă. 

Piscoturile se scufundă  in siropul de capsuni cu destulă rapiditate căci nu trebuie sa se inmoaie prea tare de la inceput. Se aranjeaza un strat de piscoturi, un strat de cremă si un strat de felii de capsuni.

Se repeta operatia o data sau de doua ori, in functie de marimea piscoturilor si de marimea formei. Putem obtine doua sau trei straturi de piscoturi. Se termina cu un strat de crema si se orneaza cu felii de căpșune . Eu am adaugat si kiwi, pentru culoare, dar nu e obligatoriu...

Tiramsu-ul trebuie pregatit cu cel putin 6 ore inainte de servire. 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu