Se apropie toamna, după sântă Mărie, cum zic bănățenii, vara e mai blândă, serile mai reci, se coc perele, merele de toamnă și prunele. Bruma le acoperă dimnieața de o bură albicioasă și când le muști păstrează în gust răcoarea nopții.
Numai bine să ne gândim la magiun, țuiculiță, dar și prăjituri cu prune- atâta de bune !
Rețeta care o prezentăm azi am găsit-o pe blogul unei harnice, tinere și inventive austriece: Backing Charlotte . Dacă citiți în germană, vă recomand cu drag blogul acestei tinere doamne, precum și pagina ei pe Instagram.
Michaela a reprodus rețeta, a făcut fotografiile, zic eu foarte reușite, iar noi am fi bucuroase dacă v-ar inspira și pe voi.
Iată , pentru 12 felii de segment de cerc de 26 de cm, avem nevoie de :
Aluatul fraged de bază e compus din :
70 g de zahăr tos
125 g de unt rece
Un ou
225 g de făină
Umplutura :
500 g de brânză de vacă
Două ouă
130 g de zahăr tos
2 pachete de zahăr vanillat
200 g de mac măcinat
500 g de prune
Pentru crocantul de aluat :
125 g de făină
70 g de zuahăr tos
100 g de unt rece
1/2 de linguriță de scorțișoară măcinată
Pregătim aluatul de bază frământând componentele cu oarecare repeziciune, invelim aluatul gata pregătit în folie și il lăsam la frigider pentru 30 de minute.
În acest timp pregătim aluatul pentru crocant, pe care de asemenea îl lasam la rece.
Umplutura constă din brânza de vacă amestecată cu zahărul vanilat, ouăle întregi, zahăr si mac. Spălăm și desâmburăm prunele.
Pregătim cuptorul la 180 de grade.
Intindem aluatul fraged pe o suprafață înfăinată, o plasăm într-o formă de tort unsă și înfăinată , cu diametrul de 26 de cm. Turnăm umplutura de mac, plasăm la suprafața ei prunele cu scobitura în jos si acoperim cu sfărimituri de aluat pentru crocant. Coacem la 180 de grade timp de o oră . Lăsăm să se răcească în forma de tort. Tăiem în 12 felii.
Dacă vă avantajează , puteți folosi și o tavă dreptunghiulară de prăjitură .
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu