Motto: Mâncăcioşi din toate ţările, uniţi-vă ! Bucătăria este pentru mine un spaţiu simpatic, în care ne adunăm toţi, familia mea şi prietenii mei. În această bucătărie virtuală, doresc să tăifăsuim, să schimbăm reţete şi impresii fel de fel. Într-un cuvânt, să ne simţim bine împreună.
Etichete
- aperitive si snackuri ( 56 )
- Băuturi ( 3 )
- carne ( 83 )
- ce v-ar putea interesa ( 18 )
- ce-am mai vazut ( 19 )
- ciuperci ( 1 )
- cuvint de inceput ( 1 )
- gemuri si dulceturi ( 10 )
- Gemuri și alte conserve ( 7 )
- in vizita la Gusulita ( 12 )
- legume si zarzavaturi ( 75 )
- muraturi si alte conserve ( 22 )
- orez ( 2 )
- Paine ( 6 )
- paste si alte aluaturi ( 16 )
- pe unde am mai umblat ( 2 )
- peşte ( 31 )
- Prajituri si alte dulciuri ( 203 )
- preparate cu oua ( 8 )
- retete ale bucatarilor celebri ( 13 )
- rețete de sărbători ( 1 )
- salate ( 12 )
- Sirop ( 1 )
- sosuri ( 3 )
- supe si ciorbe ( 48 )
- vanat ( 2 )
sâmbătă, 17 decembrie 2011
Fursecuri cu nucă ( Nussplätzchen)
Spre deosebire de reţeta inimioarelor, aceasta se potriveşte unei persoane practice şi eficiente, căreia nu-i place să piardă prea mult timp cu dichiseala. De exemplu, Mioarei ! Nu înseamnă că rezultatul e mai prejos.
Delicioase prăjiturele !
Ingrediente:
200 g unt la temperatura camerei
75 g zahăr praf
2 gălbenuşuri
50 g miere de albine
1 pachet zahăr vanilat
300 g făină
2 linguri nuci măcinate
nuci pentru decorare
Amestecăm untul, zahărul praf, mierea şi zahărul vanilat, până la o consistenţă spumoasă, adăugăm cele două gălbenuşuri şi presărăm făina şi nucile măcinate. Prelucrăm totul, ca să obţinem un aluat omogen. Cu un cornet, sau cu linguriţa, punem grămăjoare în tavă, pe hârtie de copt, pe fiecare grămăjoară plasăm 1/4 de nucă şi coacem 10-12 minute, în cuptorul preîncalzit la 180 de grade. Mie mi-a ieşit aluatul un pic mai tare şi am făcut biluţe, pe care apoi le-am decorat cu nuci.
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
Imi plac nucile si de fursecuri nici nu mai spun!!!Tare bune sunt!Pupici!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca iti plac, sper sa ai cat de curind ocazia sa le si incerci, cu drag !
RăspundețiȘtergere