Iată un fel inedit, vegetarian, fără prea multe calorii. Sunt conviinsă că rețeta Arjanei va fi pe placul vostru.
2 bucăți zucchini sau dovlecei
sare
1 cană sos de roșii
250 grame ricotta sau urdă
1 ou
50 grame cașcaval ras,
1 cățel usturoi
50 grame mozzarella
1 lingură busuioc tocat
Se taie dovleceii pe lungime, cât mai subțire, preferabil cu o răzătoare de castraveți sau un peeler. Se sărează și piperează, apoi se prăjesc intr-o tigaie fără ulei sau se pun pe gratar timp de 2 – 3 minute, atât cât să piardă din apă. Se pun feliile între șervețele, pentru a fi cât mai uscate .
Se amestecă brânza ricotta cu ou și cașcaval ras, se adaugă usturoiul zdrobit, busuiocul, sarea și piperul. Se unge un strat din amestec pe fiecare felie de dovlecel și se rulează.
Sosul de roșii se face din bulion cu un strop de ulei de măsline, usturoi zdrobit, busuioc, sare, piper, un strop de zahăr. Se amestecă sucul de roșii cu celelalte îngrediente si se lasă pe foc, cîteva clocote să se combine aromele.
Într-un vas termorezistent, se pun 2 – 3 linguri sos de roșii, se așează rulourile de zucchini, se stropesc cu restul de sos și se presară cu mozzarella rasă. Se coc 20 minute la 180 grade (nu mai mult, că lasă prea mult lichid).
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu