miercuri, 30 august 2017

Rulouri de zucchini



                                        


Iată un fel inedit, vegetarian, fără prea multe calorii. Sunt conviinsă că rețeta Arjanei va fi pe placul vostru. 

2 bucăți zucchini sau dovlecei 
sare
piper
1 cană sos de roșii
250 grame ricotta sau urdă 
1 ou
50 grame cașcaval ras,
1 cățel usturoi
50 grame mozzarella
1 lingură busuioc tocat

Se taie dovleceii pe lungime, cât mai subțire, preferabil cu o răzătoare de castraveți sau un peeler. Se sărează și piperează, apoi se prăjesc intr-o tigaie fără ulei sau se pun pe gratar timp de 2 – 3 minute, atât cât să piardă din apă. Se pun feliile între șervețele, pentru a fi cât mai uscate . 
Se amestecă  brânza ricotta cu ou și cașcaval  ras, se adaugă usturoiul zdrobit, busuiocul, sarea  și piperul. Se unge un strat din amestec pe fiecare felie de dovlecel și se rulează.
Sosul de roșii se face din bulion cu un strop de ulei de măsline, usturoi zdrobit, busuioc, sare, piper,  un strop de zahăr. Se amestecă sucul de roșii cu celelalte îngrediente si se lasă pe foc, cîteva clocote să se combine aromele.
Într-un vas termorezistent, se pun 2 – 3 linguri sos de roșii, se așează rulourile de zucchini, se stropesc cu restul de sos și se presară  cu mozzarella rasă. Se coc 20 minute la 180 grade (nu mai mult, că lasă prea mult lichid).

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu