sâmbătă, 26 august 2017

Vișinată

Mioara a preparat vișinată : 


Pentru aproximativ 2 l de vișinată:

2 kg de vișine
1 kg de zahar
2 plicuri de zahar vanilat sau un baton de vanilie 
750 ml de vodcă de 40°


Se amesteca vișinele cu zahărul și zahărul vanilat și se lasă câteva zile, max o săptămână, în funcție de temperatură. În timpul ăsta se scutura bine borcanul sau se mesteca cu o lingura de lemn in fiecare zi până de topește tot zahărul și se obține un sirop. E foarte important ca fructele să nu intre în fermentație, așa că borcanul nu trebuie sa fie expus direct la soare sau căldură excesivă. Alcoolul se adaugă după ce zahărul s-a topit și are rolul de a opri fermentația. Eu pun vodcă de calitate și nu pun alcool dublu rafinat de 90° așa cum e in rețeta tradițională. Cantitatea de alcool o putem varia in funcție de tăria  a pe care dorim s-o obținem. Vișinata se strecoară după încă câteva săptămâni; e cu atât mai bună cu cât avem răbdare să așteptăm mai mult . E perfect a fi băută  la Crăciunul care urmează verii in care am făcut vișinata 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu