Mioara a preparat vișinată :
2 kg de vișine
1 kg de zahar
2 plicuri de zahar vanilat sau un baton de vanilie
750 ml de vodcă de 40°
Se amesteca vișinele cu zahărul și zahărul vanilat și se lasă câteva zile, max o săptămână, în funcție de temperatură. În timpul ăsta se scutura bine borcanul sau se mesteca cu o lingura de lemn in fiecare zi până de topește tot zahărul și se obține un sirop. E foarte important ca fructele să nu intre în fermentație, așa că borcanul nu trebuie sa fie expus direct la soare sau căldură excesivă. Alcoolul se adaugă după ce zahărul s-a topit și are rolul de a opri fermentația. Eu pun vodcă de calitate și nu pun alcool dublu rafinat de 90° așa cum e in rețeta tradițională. Cantitatea de alcool o putem varia in funcție de tăria a pe care dorim s-o obținem. Vișinata se strecoară după încă câteva săptămâni; e cu atât mai bună cu cât avem răbdare să așteptăm mai mult . E perfect a fi băută la Crăciunul care urmează verii in care am făcut vișinata
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu