duminică, 22 octombrie 2017

Nutella Brownies ( din trei ingrediente )


                                         
   
Să ne închipuim următorul scenariu, dragii mei:     

Avem in dulap, sau în frigider, un borcan cu Nutella. L-am cumpărat într-un moment de slabiciune, sau de tristețe sau de poftă...acum vrem să scapam de el pentru că reprezintă o continuă tentație. Nu ajunge să spunem: piei Satană! Nu piere! Stă acolo ca o stâncă și, când ne e lumea mai dragă, seara la televizor sau poate noaptea...între doua vise, face bling în capul nostru: o linguriță mică, mică ...și lumea e roz. E roz pâna dimineața când ne punem pe cântar, vă asigur! 

Deci, gata, vrem să scapam de tentație și nu suntem genul care pur și simplu aruncă mâncare! Atunci, vă intreb, de ce să nu facem fericiți colegii, sau prietenii copiilor, sau prietenele noastre cu ceva dulce folosind eficient crema noastră de alune?


E un trend, un curent culinaro-monden, faci mâncare repede cu tot aruncat intr-o oală, faci prăjitură din două cuie etc, etc.

Nu neg că această rețetă  face parte din acest curent, nu neapărat susținut sau apreciat de mine. Ca multe lucruri,  în lumea modernă populată de variante umane ale lui Speedy Gonzales, care  nu au timp pentru nimic, el vine din America.

Dar din când în când, vezi situația descrisă mai sus, putem să procedăm și așa, repede și necomplicat nu inseamnă neapărat prost. Si, de altfel, ne ținem în pas cu moda. Purtăm  blugi rupți și adidași la after 60, trimitem mesaje pe WhatsApp, consultăm cu precădere net-ul și nu carțile de bucate, ne place de Tudor Chirilă...

Ce să mai o tot lungim și să ne tot justificăm, adevărul gol goluț este: am văzut rețeta pe Youtube  și mi-a stârnit curiozitatea. 

Și, recunosc, în acest nobil scop, am cumpărat special Nutella. Nu, la mine în frigider nu se ascunde așa ceva din întâmplare...eu sunt, ceea ce se cheamă, un dulcecolic ( derivat de la alcoolic ) uscat. Trebuie să indepărtez fără milă tentațiile din casa mea, altfel mă paște recidiva. 

Deci:

Încălzim cuptorul la 170 de grade. In general, eu, când vreau să coc ceva, încep prin a porni cuptorul. Până sunt gata, e și el gata încălzit. 
200 g ( cam un pahar și 1/4 ) de Nutella 
Două ouă intregi 
100 g de făină ( cam 1/2 de pahar ) 
O tavă nu prea mare. 
Dacă e mare tava, dublăm cantitățile. 

Batem ouăle, adăugăm crema de alune, apoi făina. Amestecăm vârtos, turnăm intr-o formă 20/20 sau așa ceva, unsă și înfăinată. Dăm la cuptor, la 170 de grade, cam 15 minute. Dacă apăsăm aluatul trebuie să opună rezistență și să aibă o crustă ceva mai deschisă la culoare. Ideal e să rămână un pic cremos în interior. 

Scotem, răsturnăm, tăiem pătrățele și servim la cafea. Sau la cacao, sau la ceai, sau la ce vrem! 
Prăjitura aceasta simplă nu e prea dulce, are un discret gust de alune, se face in trei timpi și două mișcări și ne scapă de tentațiile inutile din frigider! Ce vreți mai mult !?



Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu