sâmbătă, 21 octombrie 2017

Sărățele ca la Oma !

                                 

Iată o rețetă simplă dar bună din care putem vrăji în doi timpi și trei mișcări niște super ronțăituri. Durează cât ne-am duce la stația de benzină sau la supermarket să cumpărăm din alea gata făcute care sigur au vre-un aditiv să le țină proaspete ! 
Rețeta e de la Oma, soacra prietenei mele Geta, Geta le-a preparat sper deliciul nostru al tuturora ! 
Avem nevoie de : 
250 g de telemea
250 g de făină 
250 g de unt sau margarină 
Un ou
Sare nu e nevoie decât să presărăm deasupra, dacă vrem . 
Le putem unge cu un albuș, să fie lucioase, și putem presăra chimion sau cașcaval. 
Frământăm aluuatul, dacă e prea moale mai adăugăm un pic de făină, il adunăm în formă de minge, și il lăsăm la rece jumătate de oră. 
Preștăm suprafața de lucru cu faină, intindem aluatul intr-o foaie de cam 1 cm grosime. Îl tăiem și formăm după gust. Cerculețe, bastonașe covrigei, și îl ungem cu un albuș de ou. Preșarăm sare, chimion sau cașcaval. Coacem la foc iute, 200 grade, cam 15-20 de minute până se rumenesc. 
Poftă bună cu o bere ! 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu