miercuri, 18 aprilie 2018

Biscuiti Dorcester după Merry Berry



Cine o fi și asta....vă aud mormăind când citiți titlul rețetei de azi ...Oare câți dintre voi stiu că Merry Berry e o foarte cunoscută onorabilă doamnă din Regatul Unit al Marii  Britanii, autoarea multor cărți de bucate,  a unor emisiuni televizate pe teme culinare, membra a juriului concursului The Best of backing, care intr-o forma autohtona a rulat si la noi. 
Deci Merry Berry e o notorrietate in domeniul gatitului si coptului, si de cand  Arjana a primit de Craciun una din cartile ei de succes, ii incearca retetele cu sârguință , familia ei face testul olfactivo-gustativ,  iar apoi reteta e data liber de pubilcare in blogul nostru. Asa decurg lucrurile, strict stiintific! 
In cazul acestor biscuiti aperitiv, reteta de baza a aluatului, in cantitati egale de faina, unt si brânza neeste bine cunoscuta si utilizata de multi dintre voi. Noutate este CE brânză, si nota rafinanta e o cantitate nu prea mere, dar suficientă, dintr-un amestec de nuci .
Si pam pam, iată ca deodata avem de a face nu cu niște banale sărățele banale ci cu biscuiți Dorcester ! ( atentie la pronunție ) Dace rostiți de doua -trei ori tare acest nume Dorrrcesterr  , nu veti rezista tentatiei ! 
Așa ca ma simt obilgată să va dau datele concrete : 

100 g de făină 
100 g de cașcaval Cheddar maturat și ras 
100 g de unt rece tăiat bucățele 
1/4 de linguriță de chilli măcinat sau boia iute 
50 g de nuci de diferite feluri de exemplu și cashew măruntite dar nu măcinate 
Jumătăti de cashew pentru decor 
Sare nu mult dar cât trebuie pentru gust 

Ungem o tavă subțire cu unt . 
Încălzim cuptorul la 180 de grade 
Amestecăm ingredientele într-un aluat omogen, îl impărțim în 20 de biluțe pe care le plasăm pe tavă de copt, le aplatizăm și pe fiecare unem câte o jumătate de nuca . Coacem biscuitii la 180 de grade timp de 15-20 de minute . 
Sunt buni si călduți și reci zice Merry Berry . 


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu