marți, 17 aprilie 2018

Sărățele cu brânză Roquefort după Adi Hădean


                                                

Cine e Adi Hădean nu mai trebuie sa vă spun. Și eu și Arjana vizităm sistematic blogul său culinar, ne place stilul lui publicistic și nu în ultimul rând rețetele lui. 
Sărățelele acestea au acel ceva aparte dat de combinația dintre brânza de capră și brânza cu mucegai.
Astfel : 
550 g de făină 
400 g de unt 
100 g de brânză Roquefort sau altă brânză cu mucegai 
400 g de telemea sau Feta de capră rasă cu ochiuri mici 
Un gălbenuș pentru uns 
Semințe de chimion sau susan 
Din aceste ingrediente frământăm un aluat compact care îl lăsăm în frigider peste noapte. În varianta mai rapidă în bucătarie, acoperit câteva ore. Întinden aluatul intr-o foaie groasă de 5 mm și taiem fâșii late de un cm, lungi cum vrem. Le ungem cu gălbenușul bătut cu un pic de apă. Presărăm cu semințe de chimion sau susan dacă vrem. Coacem in cuptorul preîncălzit la 190 de grade timp de 15-20 de minute. 
Se topesc în gură ! 


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu