Sărățelele acestea au acel ceva aparte dat de combinația dintre brânza de capră și brânza cu mucegai.
Astfel :
550 g de făină
400 g de unt
100 g de brânză Roquefort sau altă brânză cu mucegai
400 g de telemea sau Feta de capră rasă cu ochiuri mici
Un gălbenuș pentru uns
Semințe de chimion sau susan
Din aceste ingrediente frământăm un aluat compact care îl lăsăm în frigider peste noapte. În varianta mai rapidă în bucătarie, acoperit câteva ore. Întinden aluatul intr-o foaie groasă de 5 mm și taiem fâșii late de un cm, lungi cum vrem. Le ungem cu gălbenușul bătut cu un pic de apă. Presărăm cu semințe de chimion sau susan dacă vrem. Coacem in cuptorul preîncălzit la 190 de grade timp de 15-20 de minute.
Se topesc în gură !
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu