E așa un fel de mâncare complet încât după nu ne mai trebuie decât eventual un desert pour la bonne bouche !
Supa a realizat-o Arjana, spre marea încântare a Roxanei care iubește astfel de excentrități . Ca și voi, de altfel !
Să vedem despre ce este vorba :
375 g de porumb congelat sau din conservă
Un litru de supă de găină sau zarzavat
Trei fire de ceapă verde
1 cm de ghimbir mărunțit
Un cățel de usturoi
O lingură de sos de soja
250 g de creveți gata preparați
O lingură de faină de malai amestecat cu două de apă
Sare și piper
Ulei de susan, coriandru sau pătrunjel verde pentru servit
Cele 375 g de porumb de amesteca cu aproximativ un sfert din cantitatea de lichid si se marunțește cu un blender vertical sau un robot.
Restul de supă se incălzeste pe foc cu ghimbirul, usturoiul marunțit ceapa verde tăiată si sosul de soia. Când incepe să fiarbă adăugam cerveții și porumbul. Dăm in clocot. Ingroșam cu faina de mălai amestecată cu apă, fierbem timp de zece minute amestecând din timp in timp. Asezonăm cu sare și piper.
Servim cu câteva picături de ulei de susan și verdeață .
Cui nu îi place coriandrul veder îl poate înlocui cu pătrunjel verde mărunțit .
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu