joi, 26 aprilie 2018

Brioșe din aluat nedospit cu usturoi și parmezan


Briose moi si proaspete din aluat nedospit, cum vine aia ? 
Sigur că se poate, daca factorul de crestere nu e drojdia, ci praful de copt. Pregatim cu rapiditate un aluat pe care il impartim in opt părți  egale, intindem betisoare, le innodăm, le coacem , le ungem, si gata briosele cu aromă de usturoi și gust de parmezan.  Ideal pentru o rapidă pregatire, pentru acei dintre voi care nu au timp sau nu au răbdare pentru un aluat clasic dospit. Le putem realiza cu o oră inainte să ne vină musafirii, și tot ce mai trebuie să facem este să punem berea la rece ! 
O scoatem la capăt cu trei ingrediente simple, fără timpi lungi de dospit și framântat . Nu avem nevoie de cântar, mixer sau alte ajutoare în bucătărie. Mai ușor nu se poate ! 
Avem nevoie de : 
Un pahar de faină
Un pahar de iaurt gras, tip iaurt grecesc
3/4 de linguriță de sare 
Două lingurițe  de praf de copt 
Trei căței  de usturoi tocat 
O linguriță de parmezan ras
O linguriță de foi de pătrunjel mărunțit 
Două lingurițe de unt 
Ulei de măsline pentru uns tava 

Putem să dublam cantitătile dacă vrem. Important este să păstrăm proporțiile . 

Pregătim o tavă de copt pe care o tapetăm cu o foaie de hârtie de copt unsă cu ulei de măsline. Incălzim cuptorul la 180 de grade . 
Amestecăm intr-un bol făina, praful de copt și iaurtul intr-un aluat omogen, impărtim in părți egale, rulăm opt bețișoare pe care apoi le innodăm trecând un capăt sub celălalt. 
Plasăm aceste noduri de aluat pe hârtia de copt la oarecare distanță unele de altele pentru că vor crește . 
Le coacem timp de 18-20 de minute. 
Mărunțim usturoiul, topim untul, prăjim usturoiul două minute in unt până capătă o tentă aurie. Cu acest amestec ungem brioșele răcite. Presăram cu parmezan ras și pătrunjel tocat. 
Se fac rapid, sunt proaspete, moi și le putem servi la dejun, ca aperitiv , la o supă sau salată . 
Aluatul pregătit se poate comserva 1-2 zile in frigider, apoi readuce la temperatura camerei și coace. 
Rețeta o găsiți si pe pagina blogului de rețete sanătoase: Skinnytaste ! 
Vă doresc succes. 





Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu