marți, 31 martie 2020

Budincă (sau prăjitură) marmorată cu brânză , un desert pentru o familie




Spun în titlu : un desert pentru o familie , pentru că această prăjitură, sau budincă coaptă în cuptor, este concepută pentru 4 persoane, este ceva ce ne cade bine după prânzul de duminică, sau seara când te uiți cu copii la televizor și iși dorești ceva dulce. Ceva ca să zic așa familial . 
 Dar desigur puteți să măriți cantitățile după cum doriți. 

Oricum prajituro-budinca  a încercat-o prietena mea Michaela dintr-o carte de-a lui Wizigmann, pentru familia ei  și mi-a recomandat-o. Eu zic că merită să vedem despre ce este vorba.

Pentru patru persoane avem nevoie de :

  • 250 g de Ricota 
  • 250 g de brânză de vacă degresată
  • Trei ouă 
  • 100 g de zhăr
  • Zeama și coaja de la jumătate de lămâie 
  • Două linguri de praf de budincă de vanilie
  • O lingură de ulei neutru 
  • Patru linguri de gem de zmeură sau alt fruct 
  • 250 g de frișcă la alegere 
  • 100 g de zmeură proaspătă sau congelată 


Incalziti cuptorul la 175 de grade.
Amestecati intr-un bol cele două feluri de brânză cu praful de budincă, coaja de lămâie, ouăle și zahărul.
Pregătiți patru forme de ceramică sau una mai mare pe care le ungeți bine cu ulei , umpleți-le cu grijă cu masa de brânză pregătită anterior.
Dați prin sită gemul de zmeură pentru a îndepărta sâmburii și pentru a-l fluidifica un pic. În cazul în care e prea dens adăugați una sau două linguri de apă. Lăsați să curgă gemul în spirală peste compoziția de brânză din fiecare formă si marmorați cu un bețisor sau vàrf de cuțit. 
Introduceți formele în cuptor și coaceți  pe șina mijlocie a cuptorului timp de 30 de minute.
Când sunt gata lăsați-le să se răcească și decorati cu zmeură proaspătă și frișcă .
Puteți folosi și alte fructe cu gemul aferent, capșune sau afine. 




Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu