Această supă proaspătă și cu aromă de primăvară a fost realizată de prietena mea Michaela care ne-a mai vizitat de câteva ori în bucătăria lui Gușuliță. Mie îmi plac foarte mult supele acestea care folosesc primele frunze verzi, fie salată, fie măcriș, fie leurdă .
Farmecul acesteia constă din îmbinarea rafinată a aromei de usturoi cu gustul onctuos al oului fiert și cu prospețimea ridichilor .
Pentru patru porții avem nevoie de :
- O legatură de ceapă verde
- O legătură de leurdă
- Două linguri de ulei de rapiță sau de floarea soarelui
- 500 -700 ml de supă de legume sau un cub de concentrat BIO
- Două ouă
- O jumătate de legătură de ridichi
- Doi cartofi
- Sare, piper
- O cutie de smântână de frișcă de 150 g
- Patru lingurițe de smântână groasă pentru decor
Începem prin a curăța și pregăti zarzavaturile. Fie fierbem dintr-un morcov, un pătrunjel, o felie de țelină și o ceapă mică, o supă clară de zarzavat, fie adăugăm un cub de concentrat de zarzavat la 500 ml de apă și fierbem scurt.
Curățăm și tăiem felii subțiri partea albă a cepei de primăvară, păstrând codițele verzi. Spălăm și tăiem fidea leurda, curățăm și tăiem în felii subțiri ridichile. Curâțăm și tăiem cubulețe cartofii.
Fierbem ouale in asa fel, daca reusim , ca galbenusul sa fie inchegat dar nu foarte tare.
Încălzim uleiul, călim la foc mic ceapa și leurda având grijă să păstrăm câteva felii pentru decor . Adăugăm cartofii și apoi supa clară de zarzavat. Fierbem 15-20 de minute, adăugăm smântâna, omogenizăm cu un mixer, mai punem pe plită câteva minute, asezonăm cu sare și piper iar apoi turnăm supa în farfurii și o decorăm cu jumătățile de ou, ceapă verde și leurda tăiată subțire. O pâine proaspătă, albă, gen baguette se potrivește de minune. Ba chiar și un pahar de vin alb.
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu