Știm cu toții ce sănătoase sunt nucile, migdalele, alunele . De ce să nu le folosim, deci la realizarea unor prăjiturele cu care să ne mai îndulcim după-mesele ? De altfel , aceste triunghiuri, cu câteva componente exotice, fiind lipsite de produse animale , se păstrează bine, se pretează a fi luate la un pick-nick la iarbă verde, pentru o mică ronnțăială în timpul unei plimbări în natură, sau, de ce nu, la o invitație în grădina, cu prietenele care preferă sa se hrănească vegan .
Avem nevoie de:
- 240 g de făină integrală, de secară sau de grau
- 60 g de făină de cocos ( la magazinele asiatice)
- 70 g de zahăr brun
- Un pachețel de zahăr vanilat
- 150 g de margarină topită
- O lingură de ulei de cocos
- Sare
- Două linguri de făină de soja
- Pentru crusta crocanta
- 150 g de alune zdrobite
- 80 g de migdale zdrobite
- 70 g de zahăr brun
- Sare
- 90 g de margarină
- Trei linguri de apă
Procedăm in felul următor :
Topim margarina și o amestecăm cu uleiul de cocos . Adăugăm componentele uscate și frământăm un aluat care va fi destul de vârtos . Îl întindem sau îl presăm intr-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt . Ungem blatul cu jumătate din conținutul unui borcan de gem acrișor, de preferință de afine sau coacăze roșii.
Pentru crustă, prăjim ușor alunele și migdalele zdrobite, într-un vas potrivit, adăugăm zahărul amestecând cu grijă, apoi margarina . Masa astfel obținută o turnăm peste blatul uns cu marmeladă, iar apoi coacem prăjitura, în cuptorul preîncâlzit , timp de 25-30 de minute, la 175 de grade . Impărțim blatul în trei , tăiem pătrate , apoi triunghiuri . Prăjitura se frăgezește foarte bine dacă e ținută o zi la rece .
V-am oferit aici o variantă exotică și strict vegetariană de triunghiuri cu alune și migdale .
Vor ieși la fel de bune dacă , din lipsă de timp sau de magazine asiatice potrivite, veți folosi făină integrală de grâu, 160 g de margarinâ sau unt topit și veți renunța la uleiul de cocos și făina de cocos . Aș fi fericitâ să îmi împărtășiți experiența voastră .
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu