vineri, 9 aprilie 2021

Triunghiuri cu alune și migdale


 Știm cu toții ce sănătoase sunt nucile, migdalele, alunele . De ce să nu le folosim,  deci la realizarea unor prăjiturele cu care să ne mai îndulcim după-mesele ? De altfel , aceste triunghiuri, cu câteva componente exotice,  fiind lipsite de produse animale , se păstrează bine, se pretează a fi luate la un pick-nick la iarbă verde, pentru o mică ronnțăială în timpul unei plimbări în natură, sau, de ce nu, la o invitație în grădina, cu  prietenele care preferă sa se hrănească vegan  . 

Avem nevoie de:

  • 240 g de făină integrală, de secară sau de grau
  • 60 g de făină de cocos ( la magazinele asiatice)
  • 70 g de zahăr brun 
  • Un pachețel de zahăr vanilat 
  • 150 g de margarină topită
  • O lingură de ulei de cocos 
  • Sare
  • Două linguri de făină de soja

  • Pentru crusta crocanta

  • 150 g de alune zdrobite 
  • 80 g de migdale zdrobite
  • 70 g de zahăr  brun 
  • Sare
  • 90 g de margarină 
  • Trei linguri de apă 

Procedăm in felul următor : 

Topim margarina și o amestecăm cu uleiul de cocos . Adăugăm componentele uscate și frământăm un aluat care va fi destul de vârtos . Îl întindem sau îl presăm intr-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt . Ungem blatul cu jumătate din conținutul unui borcan de gem acrișor, de preferință de afine sau coacăze roșii.  

Pentru crustă, prăjim ușor alunele și migdalele zdrobite, într-un vas potrivit, adăugăm zahărul amestecând cu grijă, apoi margarina . Masa astfel  obținută o turnăm peste blatul uns cu marmeladă, iar apoi coacem prăjitura, în cuptorul preîncâlzit , timp de 25-30 de minute, la 175 de grade . Impărțim blatul în trei , tăiem pătrate , apoi triunghiuri . Prăjitura se frăgezește foarte bine dacă e ținută o zi la rece .

V-am oferit aici o variantă exotică și strict vegetariană de triunghiuri cu alune și migdale .

Vor ieși la fel de bune dacă , din lipsă de timp sau de magazine asiatice potrivite, veți folosi făină integrală de grâu, 160 g de margarinâ sau unt topit și veți renunța la uleiul de cocos și făina de cocos . Aș fi fericitâ să îmi împărtășiți experiența voastră . 




Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu