miercuri, 4 iulie 2012

Prăjitura cu cocos, vișine și cremă de vanilie




Numai citind această rețetă, trimisă de Arjana, îmi lasă gura apă!
E o variantă rafinată a unei prăjituri cu fructe, o bunătate care îmbină arome exotice și autohtone, profitând, totodată, de consistența cremoasă a brânzei "mascarpone" și de nota acrișoară dată de vișine. Vă rog să vă convingeți:


Pentru pregătirea foilor se framântă un aluat din:
300 g făină
150 g zahăr
150 g margarină
1 praf de copt
2 linguri cacao
200 g smântână

Aluatul se împarte în două și se întind, pe rând, două foi, de mărimea tăvii de copt.

Pentru umplutură se bate o spumă din:
6 albușuri
250 g zahăr

Când  aceasta s-a întărit, o amestecăm  ușor cu 150 g nucă de cocos și o întindem peste prima foaie de aluat, în tava de copt.  Deasupra presărăm  vișine din compot, scurse de zeamă, ori congelate sau chiar proaspete, acum, că este sezonul lor, și acoperim umplutura  cu cea de a doua foaie de aluat.
Coacem apoi prăjitura  20 -25 de minute la 175 de grade.
Când s-a răcit, o vom întregi cu următoarea cremă de vanilie:

6 gălbenușuri
o budincă din praf de vanilie
500 mllapte
200 g zahăr
200 g mascarpone

Amestecăm într-un vas gălbenușurile, budinca de vanilie, laptele și zahărul. Fierbem comoziția la foc mic, până se îngroașă. După ce s-a răcit, o  amestecăm cu 200 grame de mascarpone și o ungem peste prăjitura cu cocos și vișine. Dăm un pic la rece și porționăm după dorință.

Vă doresc succes în a o încerca!





2 comentarii :

  1. Este foarte buna aceasta prajitura, am facut-o si eu, se numeste Prajitura Frantuzeasca :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere