Motto: Mâncăcioşi din toate ţările, uniţi-vă ! Bucătăria este pentru mine un spaţiu simpatic, în care ne adunăm toţi, familia mea şi prietenii mei. În această bucătărie virtuală, doresc să tăifăsuim, să schimbăm reţete şi impresii fel de fel. Într-un cuvânt, să ne simţim bine împreună.
Etichete
- aperitive si snackuri ( 56 )
- Băuturi ( 3 )
- carne ( 83 )
- ce v-ar putea interesa ( 18 )
- ce-am mai vazut ( 19 )
- ciuperci ( 1 )
- cuvint de inceput ( 1 )
- gemuri si dulceturi ( 10 )
- Gemuri și alte conserve ( 7 )
- in vizita la Gusulita ( 12 )
- legume si zarzavaturi ( 75 )
- muraturi si alte conserve ( 22 )
- orez ( 2 )
- Paine ( 6 )
- paste si alte aluaturi ( 16 )
- pe unde am mai umblat ( 2 )
- peşte ( 31 )
- Prajituri si alte dulciuri ( 203 )
- preparate cu oua ( 8 )
- retete ale bucatarilor celebri ( 13 )
- rețete de sărbători ( 1 )
- salate ( 12 )
- Sirop ( 1 )
- sosuri ( 3 )
- supe si ciorbe ( 48 )
- vanat ( 2 )
miercuri, 4 iulie 2012
Prăjitura cu cocos, vișine și cremă de vanilie
Numai citind această rețetă, trimisă de Arjana, îmi lasă gura apă!
E o variantă rafinată a unei prăjituri cu fructe, o bunătate care îmbină arome exotice și autohtone, profitând, totodată, de consistența cremoasă a brânzei "mascarpone" și de nota acrișoară dată de vișine. Vă rog să vă convingeți:
Pentru pregătirea foilor se framântă un aluat din:
300 g făină
150 g zahăr
150 g margarină
1 praf de copt
2 linguri cacao
200 g smântână
Aluatul se împarte în două și se întind, pe rând, două foi, de mărimea tăvii de copt.
Pentru umplutură se bate o spumă din:
6 albușuri
250 g zahăr
Când aceasta s-a întărit, o amestecăm ușor cu 150 g nucă de cocos și o întindem peste prima foaie de aluat, în tava de copt. Deasupra presărăm vișine din compot, scurse de zeamă, ori congelate sau chiar proaspete, acum, că este sezonul lor, și acoperim umplutura cu cea de a doua foaie de aluat.
Coacem apoi prăjitura 20 -25 de minute la 175 de grade.
Când s-a răcit, o vom întregi cu următoarea cremă de vanilie:
6 gălbenușuri
o budincă din praf de vanilie
500 mllapte
200 g zahăr
200 g mascarpone
Amestecăm într-un vas gălbenușurile, budinca de vanilie, laptele și zahărul. Fierbem comoziția la foc mic, până se îngroașă. După ce s-a răcit, o amestecăm cu 200 grame de mascarpone și o ungem peste prăjitura cu cocos și vișine. Dăm un pic la rece și porționăm după dorință.
Vă doresc succes în a o încerca!
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
Este foarte buna aceasta prajitura, am facut-o si eu, se numeste Prajitura Frantuzeasca :)
RăspundețiȘtergerePupici
Ma bucur! Te pup si eu !
Ștergere