luni, 9 iulie 2012

Muffins sărate, cu brânză de vacă și șuncă



Mama mea a pierdut, dintr-un motiv necunoscut, plăcerea de a mânca dulce.
Nu prea mai gustă prăjituri, clătite sau altele asemenea, care întrerup monotonia feliei de pâine, lângă iaurtul de seară. În  căutarea de a diversifica meniul zilnic, am dat peste această rețetă, ce se ralizează, ca și surorile ei dulci, fără efort, și înlocuiește cu succes chiflele cu brânză din aluat dospit sau brioșele ce necesită mult timp.

Pentru 12 bucăți:

o ceapă mică
75 g șuncă de Praga
2 linguri de ulei de măsline
200 g făină
3 linguri praf de copt
1 ou
150 g brânză-pastă de vacă
4 linguri lapte
2 linguri cașcaval ras
sare, piper
3 linguri pătrunjel tocat
O lingură cimbru proaspăt tocat, sau marar, dupa gust

Încălzim cuptorul la 180 de grade și pregătim formele, ungându-le cu ulei și presărându-le cu făină. Putem, de asemenea, dacă avem, să punem,  în fiecare adâncitură,  câte o formă specială de hârtie.
Tăiem șuncă feliuțe, tocăm mărunt ceapa, și le prăjim ușor, în cele două linguri de ulei de măsline.
Amestecăm într-un bol componentele uscate, conform principiului de pregătire a acestor prăjiturele, fie ele dulci sau sărate. În alt vas, amestecăm brânza, cașcavalul ras, oul, verdețurile, și această compoziție o adăugăm fracțiunii uscate. La sfârșit, adăugăm șunca și ceapa, sărăm și piperăm. Amestecăm până la omogenizare și umplem cu o lingură formele  la 3/4.
Coacem prăjiturelele, 20-25 de minute, la 180 de grade, până primesc o culoare aurie.
Le lăsăm 5 minute, să se odihnească în forme, după care le servim.
Sunt delicioase, și calde, dar și reci !

2 comentarii :

  1. Răspunsuri
    1. Ma bucur ca te-au inspirat muffinsurile mele ! Multzumesc pentru aprecieri si dragi salutari din Munchen.

      Ștergere