Incepem seria conservelor din acest an cu o dulceață realizată de Arjana:
Ingrediente pentru patru borcane de 420 ml.:
800 grame căpșuni
500 grame rubarbă
400 grame zahăr gelifiant
zahăr vanilat
suc de la jumătate de lămâie
Spunem dulceața, deși, datorită zahărului gelifiant, nu e necesar să respectăm proporția de. 1/1 zahăr fructe.
Se curăță căpșunile, se spală și se taie cubulețe. Se curăță rubarba, se spală și se taie cubulețe. Se pun toate ingredientele într-o cratiță, se amestecă și se lasă 3 - 4 ore.
Se pune cratița pe foc și se fierbe fără capac 10 – 15 minute (se verifică consistența dulceții pe o farfurioară) și dacă s-a inchegat, se toarnă cu grijă în borcane sterilizate în prealabil.
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu