luni, 3 iunie 2013

Dulceață de rubarbă și căpșuni


Incepem seria conservelor din acest an cu o dulceață realizată de Arjana: 




Ingrediente pentru patru borcane de 420 ml.:

800 grame căpșuni
500 grame rubarbă
400 grame zahăr gelifiant
zahăr vanilat
suc de la jumătate de lămâie
 Spunem dulceața, deși, datorită zahărului gelifiant, nu e necesar să respectăm proporția de. 1/1 zahăr fructe. 
Se curăță căpșunile, se spală și se taie cubulețe. Se curăță rubarba, se spală și se taie cubulețe. Se pun toate ingredientele  într-o cratiță, se amestecă și se lasă 3 - 4 ore.

Se pune cratița pe foc și se fierbe fără capac 10 – 15 minute (se verifică consistența dulceții pe o farfurioară) și dacă s-a inchegat,  se toarnă cu grijă  în borcane sterilizate în prealabil. 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu