Motto: Mâncăcioşi din toate ţările, uniţi-vă ! Bucătăria este pentru mine un spaţiu simpatic, în care ne adunăm toţi, familia mea şi prietenii mei. În această bucătărie virtuală, doresc să tăifăsuim, să schimbăm reţete şi impresii fel de fel. Într-un cuvânt, să ne simţim bine împreună.
Etichete
- aperitive si snackuri ( 56 )
- Băuturi ( 3 )
- carne ( 83 )
- ce v-ar putea interesa ( 18 )
- ce-am mai vazut ( 19 )
- ciuperci ( 1 )
- cuvint de inceput ( 1 )
- gemuri si dulceturi ( 10 )
- Gemuri și alte conserve ( 7 )
- in vizita la Gusulita ( 12 )
- legume si zarzavaturi ( 75 )
- muraturi si alte conserve ( 22 )
- orez ( 2 )
- Paine ( 6 )
- paste si alte aluaturi ( 16 )
- pe unde am mai umblat ( 2 )
- peşte ( 31 )
- Prajituri si alte dulciuri ( 203 )
- preparate cu oua ( 8 )
- retete ale bucatarilor celebri ( 13 )
- rețete de sărbători ( 1 )
- salate ( 12 )
- Sirop ( 1 )
- sosuri ( 3 )
- supe si ciorbe ( 48 )
- vanat ( 2 )
vineri, 7 iunie 2013
Sparanghel cu caşcaval şi şuncă la cuptor
Am observat că, în ultimul timp, au fost foarte des vizitate, pe blog, reţetele de sparanghel. Nu e de mirare, suntem în plin sezon. Şi eu am cumpărat şi gătit sparanghel, de câteva ori, anul acesta. În reţeta de azi am adăugat o felie de caşcaval şi una de şuncă şi am fost foarte mulţumită de rezultat.
Iată reţeta pentru 4 porţii:
1 kg sparanghel alb, proaspăt
200 g caşcaval tip Gouda sau Emmentaler
100 g şuncă crudă afumată
50 g unt
500 g cartofi noi
Vă amintesc una din regulile de bază la cumpărarea sparanghelului. Dacă frecăm lujerii unii de alţii, vor scârţâi. În afară de asta, la sparanghelul proaspăt cules capetele sunt suculente.
Îl curăţăm cu mare dărnicie, îl fierbem, în apă puţină, cu un praf de sare şi o linguriţă de zahăr, 6-8 minute. Sunt voci care spun că cel mai bine este a-l fierbe pe aburi, dar asta implică un vas special, nu toţi posedăm aşa ceva. Îl scurgem şi îl plasăm într-o tavă. Învelim câte doi lujeri într-o felie de caşcaval şi una de şuncă.
Curăţăm cartofii, îi tăiem cubuleţe, îi fierbem cam 10 minute . Îi aşezăm în tava de cuptor. Îi sărăm şi îi presărăm cu un pic de unt şi caşcaval ras. Dăm totul la cuptor, până se rumenesc cartofii şi şunca. Servim cu salată verde.
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu