vineri, 14 iunie 2013

Muşuroi de ciocolată








Iată ce vă oferim şi propunem azi: Un desert arătos, care se prepară fără coacere, cu un conţinut ridicat de ciocolată.
Specialista noastră în deserturi, Arjana, l-a pregătit pentru familia ei şi pentru voi.
Seamănă, într-adevăr, cu un muşuroi de furnici  sau de cârtiţă, dar fantezia voastră îi poate da şi alte înfăţişări, drept care vă lăsăm libertatea de a-l decora după dorinţă. Cu fulgi de ciocolată, cu solzi de migdale sau cu frişcă.


Ingrediente:

150 grame unt
200 grame biscuiți
100 grame migdale măcinate
300 gr ciocolată amăruie
2 linguri coniac
400 frișcă nebătută

Se zdrobesc biscuiții, se amestecă cu migdalele și cu untul topit. Se tapetează strecurătoarea (sau un castron) cu folie și se presează compoziția pe pereți. Se pune la frigider.
Se topește ciocolata, se lasă să se răcorească, se amestecă cu frișca și coniacul. Compoziția se lasă în frigider, să se răcească bine și se bate cu mixerul. Se umple cupola de biscuițși se răstoarnă a doua zi.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu