joi, 24 octombrie 2013

Impresii din cămara Arjanei 2013/ 4 Salată de varză cu ardei și hrean

O nouă rețetă în seria de conserve din Cămara Arjanei!



 În piețe sunt munți de varză. Numai bine puteți folosi aceste zile de octombrie pentru a vă completa stocul de murături cu această salată. Ce vă veți bucura ochii și papilele gustative, când o veți servi, la iarnă, alături de o porție sănătoasă de cârnați ușor afumați şi prăjiți! Mamă, mamă!



 Ingrediente pentru 12 borcane de 800 ml:
 5 kg varză albă 
 500 g ardei gras
 2 kg gogoșari sau ardei capia
 400 g hrean 
 500 g 
 1l oțet 
 750 g zahăr 
 3 pumni de sare 
 Se toacă varza, se rade fin hreanul, se rad, cu răzătoarea mare, morcovii. Se curăță și se taie cubulețe ardeii și gogoșarii. Se amestecă toate ingredientele, într-un vas mare, cu sarea, zahărul și oțetul, după care lăsăm totul să se odihnească până a doua zi. Se pune amestecul în borcane, presând bine conținutul, după fiecare strat, ca să eliminăm golurile de aer. Borcanele astfel pregătite se păstrează în cămară, la rece. La servire, salata se poate completa cu alte rădăcinoase crude, date pe răzătoare, și, eventual, cu mere rase sau tăiate cubulețe.


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu