O nouă rețetă în seria de conserve din Cămara Arjanei!
În piețe sunt munți de varză. Numai bine puteți folosi aceste zile de octombrie pentru a vă completa stocul de murături cu această salată. Ce vă veți bucura ochii și papilele gustative, când o veți servi, la iarnă, alături de o porție sănătoasă de cârnați ușor afumați şi prăjiți!
Mamă, mamă!
Ingrediente pentru 12 borcane de 800 ml:
5 kg varză albă
500 g ardei gras
2 kg gogoșari sau ardei capia
400 g hrean
500 g
1l oțet
750 g zahăr
3 pumni de sare
Se toacă varza, se rade fin hreanul, se rad, cu răzătoarea mare, morcovii. Se curăță și se taie cubulețe ardeii și gogoșarii. Se amestecă toate ingredientele, într-un vas mare, cu sarea, zahărul și oțetul, după care lăsăm totul să se odihnească până a doua zi.
Se pune amestecul în borcane, presând bine conținutul, după fiecare strat, ca să eliminăm golurile de aer. Borcanele astfel pregătite se păstrează în cămară, la rece. La servire, salata se poate completa cu alte rădăcinoase crude, date pe răzătoare, și, eventual, cu mere rase sau tăiate cubulețe.
Motto: Mâncăcioşi din toate ţările, uniţi-vă ! Bucătăria este pentru mine un spaţiu simpatic, în care ne adunăm toţi, familia mea şi prietenii mei. În această bucătărie virtuală, doresc să tăifăsuim, să schimbăm reţete şi impresii fel de fel. Într-un cuvânt, să ne simţim bine împreună.
Etichete
- aperitive si snackuri ( 56 )
- Băuturi ( 3 )
- carne ( 83 )
- ce v-ar putea interesa ( 18 )
- ce-am mai vazut ( 19 )
- ciuperci ( 1 )
- cuvint de inceput ( 1 )
- gemuri si dulceturi ( 10 )
- Gemuri și alte conserve ( 7 )
- in vizita la Gusulita ( 12 )
- legume si zarzavaturi ( 75 )
- muraturi si alte conserve ( 22 )
- orez ( 2 )
- Paine ( 6 )
- paste si alte aluaturi ( 16 )
- pe unde am mai umblat ( 2 )
- peşte ( 31 )
- Prajituri si alte dulciuri ( 203 )
- preparate cu oua ( 8 )
- retete ale bucatarilor celebri ( 13 )
- rețete de sărbători ( 1 )
- salate ( 12 )
- Sirop ( 1 )
- sosuri ( 3 )
- supe si ciorbe ( 48 )
- vanat ( 2 )
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu