duminică, 20 octombrie 2013

Ruladă de cașcaval




Sunt conviinsă că această rețetă va întruni sufragiile tuturor. O am de la soția tatălui meu, de la Ana, care este o foarte bună gospodină. Dar nu numai atât, îi place și să încerce noi variante,vizioneză cu interes emisiunile culinare la televizor și și-a creat o colecție de  Rețete la care voi apela și eu cu siguranță.
Dar să ne întoarcem la această gustoasă și sățioasă rulada.



Cantități pentru 8-10 porții:
Aluat:
70 g de unt
170 g de făină
1 litru de lapte
8 ouă
250 g de cașcaval
Sare după gust
Umplutura:
25-30 g de unt
3 linguri de smântână groasă
O lingură de parmezan

Topitm untul la foc mic, adăugăm făina și apoi încetișor laptele, in așa fel încât sa nu creem cocoloașe.  Fierbem compozitia având grija sa nu se prindă si adăugăm după ce am luat-o de pe foc, cașcavalul.  Separăm ouăle. Gălbenușurile le punem unul către unul in alutul care s-a răcit un pic. Batem bine albușul și îl turmăm peste compoziția înițială omogenizănd totul cu Mișcări de jos în sus. Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și coacem  aluatul acesta la foc potrivit ( 175 grade) până se rumenește frumos  și trece testul cu scobitoarea. ( o scobitoare introdusă in aluatul copt poate fi scoasă afara fără urme din compoziție)
Răsturmăm budinca coaptă pe un șervet umed  sau o  hârtie de copt, o ungem cu smântână amestecată îm prealabil cu untul topit, presărăm parmezan sau alt cașcaval și rulăm cât putem de strâns având grijă să nu se rupă. Lăsăm rulada să se odihnească si o servim apoi în felii însoțită de salată verde.


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu