Motto: Mâncăcioşi din toate ţările, uniţi-vă ! Bucătăria este pentru mine un spaţiu simpatic, în care ne adunăm toţi, familia mea şi prietenii mei. În această bucătărie virtuală, doresc să tăifăsuim, să schimbăm reţete şi impresii fel de fel. Într-un cuvânt, să ne simţim bine împreună.
Etichete
- aperitive si snackuri ( 56 )
- Băuturi ( 3 )
- carne ( 83 )
- ce v-ar putea interesa ( 18 )
- ce-am mai vazut ( 19 )
- ciuperci ( 1 )
- cuvint de inceput ( 1 )
- gemuri si dulceturi ( 10 )
- Gemuri și alte conserve ( 7 )
- in vizita la Gusulita ( 12 )
- legume si zarzavaturi ( 75 )
- muraturi si alte conserve ( 22 )
- orez ( 2 )
- Paine ( 6 )
- paste si alte aluaturi ( 16 )
- pe unde am mai umblat ( 2 )
- peşte ( 31 )
- Prajituri si alte dulciuri ( 203 )
- preparate cu oua ( 8 )
- retete ale bucatarilor celebri ( 13 )
- rețete de sărbători ( 1 )
- salate ( 12 )
- Sirop ( 1 )
- sosuri ( 3 )
- supe si ciorbe ( 48 )
- vanat ( 2 )
duminică, 20 octombrie 2013
Ruladă de cașcaval
Sunt conviinsă că această rețetă va întruni sufragiile tuturor. O am de la soția tatălui meu, de la Ana, care este o foarte bună gospodină. Dar nu numai atât, îi place și să încerce noi variante,vizioneză cu interes emisiunile culinare la televizor și și-a creat o colecție de Rețete la care voi apela și eu cu siguranță.
Dar să ne întoarcem la această gustoasă și sățioasă rulada.
Cantități pentru 8-10 porții:
Aluat:
70 g de unt
170 g de făină
1 litru de lapte
8 ouă
250 g de cașcaval
Sare după gust
Umplutura:
25-30 g de unt
3 linguri de smântână groasă
O lingură de parmezan
Topitm untul la foc mic, adăugăm făina și apoi încetișor laptele, in așa fel încât sa nu creem cocoloașe. Fierbem compozitia având grija sa nu se prindă si adăugăm după ce am luat-o de pe foc, cașcavalul. Separăm ouăle. Gălbenușurile le punem unul către unul in alutul care s-a răcit un pic. Batem bine albușul și îl turmăm peste compoziția înițială omogenizănd totul cu Mișcări de jos în sus. Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și coacem aluatul acesta la foc potrivit ( 175 grade) până se rumenește frumos și trece testul cu scobitoarea. ( o scobitoare introdusă in aluatul copt poate fi scoasă afara fără urme din compoziție)
Răsturmăm budinca coaptă pe un șervet umed sau o hârtie de copt, o ungem cu smântână amestecată îm prealabil cu untul topit, presărăm parmezan sau alt cașcaval și rulăm cât putem de strâns având grijă să nu se rupă. Lăsăm rulada să se odihnească si o servim apoi în felii însoțită de salată verde.
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu