joi, 31 octombrie 2013

Tarta cu gorgonzola, pere si merisoare



Deja de câtva timp încerc să o conving pe prietena mea Michaela să mă
viziteze în Bucătăria lui Guşuliţă şi astfel  să ne  ofere nouă tuturor
una din reţetele ei grozav de apetisante.  Iată că a venit şi acest
moment. Michaela mi-a trimis o reţetă de tartă aperitiv pe care mă grabesc
să o postez.
Aluatul e uşor, pentru că e pe bază de brânză de vacă, iar conţinutul
apelează la combinaţia clasică de brânză cu mucegai, şuncă afumată şi
fructe.
O reţetă perfectă pentru un debut în blogul nostru atât de apreciat de
cunoscători!
Vă invit să o citiţi.
Am adăugat şi varianta originală a textului pentru aceia care doresc să
citeasca reţeta în germană.
Bine ai venit, Michaela! Willkommen!



Pentru o tartă cu 26 cm diametru sau o tavă de cuptor potrivită, cum
doriţi.
Aluatul:

300 g făină
un praf de copt
150 g brânză tip Quark cu un conţinut scăzut de grăsimi
75 ml apă
7 lingurilapte
6 linguri ulei
sare

Crema Gorgonzola:

300 g brânză Gorgonzola
3 linguri lapte
4 ouă
sare
piper

Mai avem nevoie de :

200 g ceapă
100 g şuncă afumată, tăiată felii foarte subţiri
3 pere curăţate şi tăiate felii
1-2 linguri de merişoare, fie proaspete, fie conservate în suc propriu


Pregătim aluatul frământând bine componentele şi îl lăsăm la rece, învelit
în folie, pentru o jumătate de oră. Tapetăm apoi o formă  de tartă, unsă
în prealabil,  cu acest aluat lăsând şi o margine de 1 cm.
Mestecăm gorgonzola cu lapte, ouă, sărăm şi piperăm. Ungem această cremă
peste aluat şi presărăm cu ceapa tăiată peştişori, şunca în felii subţiri,
pere tăiate felii şi merişoare. Dacă vrem, putem adăuga şi un pic de miez
de nucă mărunţit.
Coacem tarta la 200 de grade timp de 20 de minute.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu