sâmbătă, 12 octombrie 2013

Lasagna cu pui, dovleac şi pesto


 După o scurtă pauză, revenim cu o rețetă inedită. 
Toată lumea cunoaște lasagna, această budincă italienească din foi subțiri de aluat de paste, carne măcinată, sos de roșii și sos bechamel. O mâncare îndrăgită de mic și mare, o găsim chiar și pe rafturile cu semipreparate în supermarket. 
Noi, mai bine zis,  Arjana, a realizat o variantă cu pui și dovleac, aromată cu pesto. 
Haideți să o încercăm împreună.

 Ingrediente pentru 6 persoane: 
 2 linguri ulei de măsline 
 1 ceapă 
 2 căţei de usturoi 
 2 piepţi de pui dezosaţi, fără piele 
 1 lingură făină 
 600 mililitri supă de pui 
 250 grame mascarpone
 2 linguri pesto 
 1 kilogram dovleac de plăcintă 
 nucşoară
 foi de lasagna 
 50 grame parmezan ras 
 50 grame seminţe de pin
 Se toacă ceapa şi usturoiul şi se călesc în uleiul încins. După câteva minute se adaugă carnea, care se rumeneşte puţin. Se presară făina şi se adaugă supa, se asezonează şi se lasă să fiarbă cam 10 minute. Se taie bucăţele carnea, se adaugă brânza mascarpone şi pesto, amestecând până se topeşte brânza. Se mai pune pe foc, până se mai leagă sosul. 
Dovleacul se taie bucăţi şi se pune, într-un castron cu puţină apă, în cuptorul cu microunde câteva minute, până se înmoaie. Se poate folosi şi dovleac 
congelat, dar atunci nu mai trebuie adăugată apă. Se asezonează cu sare, piper, nucşoară şi se zdrobeşte cu furculiţa.
Într-un vas termorezistent se aşază jumătate din carne, se acoperă cu foi de lasagna, se continuă cu dovleacul, se pune jumătate din parmezan, un strat de foi de lasagna. Se mai pune restul de carne, se acoperă cu foi. Se toarnă sosul rămas, eventual se mai poate adăuga nişte smântână sau lapte, se presară restul de parmezan şi seminţele de pin.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu