Motto: Mâncăcioşi din toate ţările, uniţi-vă ! Bucătăria este pentru mine un spaţiu simpatic, în care ne adunăm toţi, familia mea şi prietenii mei. În această bucătărie virtuală, doresc să tăifăsuim, să schimbăm reţete şi impresii fel de fel. Într-un cuvânt, să ne simţim bine împreună.
Etichete
- aperitive si snackuri ( 56 )
- Băuturi ( 3 )
- carne ( 83 )
- ce v-ar putea interesa ( 18 )
- ce-am mai vazut ( 19 )
- ciuperci ( 1 )
- cuvint de inceput ( 1 )
- gemuri si dulceturi ( 10 )
- Gemuri și alte conserve ( 7 )
- in vizita la Gusulita ( 12 )
- legume si zarzavaturi ( 75 )
- muraturi si alte conserve ( 22 )
- orez ( 2 )
- Paine ( 6 )
- paste si alte aluaturi ( 16 )
- pe unde am mai umblat ( 2 )
- peşte ( 31 )
- Prajituri si alte dulciuri ( 203 )
- preparate cu oua ( 8 )
- retete ale bucatarilor celebri ( 13 )
- rețete de sărbători ( 1 )
- salate ( 12 )
- Sirop ( 1 )
- sosuri ( 3 )
- supe si ciorbe ( 48 )
- vanat ( 2 )
duminică, 29 iunie 2014
Paste cu șuncă și smântână
Mioara a realizat această rețetă, foarte îndrăgită de familia ei. Un fel ușor de realizat, rapid și gustos.
500 g de paste proaspete (sau 300 g de paste uscate)
150g șuncă afumată taiată cubulețe
50g de unt + 2-3 linguri de ulei
200 g smântână (creme fraiche)
2-3 căței de usturoi
sare pentru paste
piper proaspat măcinat
Am procedat în felul următor, ne spune Mioara:
Am fiert pastele in apă cu sare, Fiind proaspete, timpul de fierbere e mai scurt, dar in general depinde de instructiunile de pe ambalaj. Folosiți un vas încăpător cu multă apă. Lăsați să alunece pastele în apa clocotită.
In acest timp am prajit șunca intr-o tigaie cu puțin unt amestecat cu ulei si am curățat usturoiul.
Cănd pastele au fiert, le-am strecurat si am le-am amestecat cu șunca prajită, smântâna și usturoiul zdrobit Am mai adăugat piper măcinat după gust.
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu