Reţeta aparţine Anei, care, la întoarcerea din Corsica, ne-a aşteptat cu masa pusă, şi acesta a fost desertul.
E o prăjitură foarte bună, cu gust acrişor, dat de sucul de lămâie din aluat şi de glazura de lămâie.
Dacă ó veţi încerca, va avea apoi un loc de cinste în colecţia voastră de reţete.
Pentru o tavă de copt dreptunghiulară, 20 /30 cm , sau o tavă rotundă de 24 cm
avem nevoie de:
180 g de unt
180 g de zahăr
280 g de făină
150 ml de lapte bătut
3 ouă întregi
2 lămâi
o linguriţă de praf de copt
Fructe pentru décor
Frecăm untul cu zahăr până la o consistenţă spumoasă, adăugăm o linguriţă de coajă de lămâie şi sucul de la jumătate de lămâie. Adăugăm, pe rând, ouăle, mestecând, să se omogenizeze compoziţia. Turnăm apoi laptele bătut şi, la sfârşit, adăugăm făina şi praful de copt. Vom obţine un aluat relativ fluid, pe care îl întindem într-o tavă dreptunghiulară, unsă cu unt.
Preîncălzim cuptorul şi coacem prăjitura 30-35 de minute la foc portivit.
Putem folosi, dacă vrem, şi o tavă rotundă, ca în fotografie..
După ce s-a copt prăjitura noastră, o ungem, caldă încă, cu o glazură de lămâie. Pentru aceasta, frecăm 4 linguri de zahăr praf cu zeamă şi coaja rasa de la o lămâie !
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu