Oriunde mergi, dragii mei, te intampina mirosul putrenic, usor dulceag, al florilor de soc.
Precum stiti din aceste flori se prepara o limonadă naturală, fără coloranti, fără conservanti doar cu zahar si lamaie, o bautura racoritoare mai demult iubita si populara. Nu stiu daca si acum. De aceea v- o readucem in memorie si va mai reamintim cateva preparte din flori de soc:
De exemplu, acest gelee foarte aromat : http://gusulita.blogspot.de/2012/06/gelee-de-soc-si-o-invitatie-la-concurs.html,
ceaiul din flori de soc sau un flori de soc in aluat.
Pentru 10 l de socata aveti nevoie de:
10 flori de soc
1 kilogram de zahăr
2 lămâi
10 litri de apă
Se pun 10 litri de apă într-un borcan mare. Se caramelizează 2 – 3 linguri de zahăr (pentru a colora sucul). Se pun toate ingredientele în borcan și se lasă la macerat cîteva zile. Din când în când se amestecă cu o lingură de lemn ( de două ori pe zi). Se pot utiliza și flori uscate de soc, dar sucul e mai aromat dacă florile sunt proaspete. Dacă este cald socata este gata și în 3 zile, daca este mai rece durează 4 – 5 zile. Când lichidul e usor sifonat, are o culoare frumoasa putem considera ca e gata. Se strecoară sucul în sticle și se ține la rece.
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu