Vă spun pe cuvânt! Acestea sunt cele mai teribile, grozave, nemaipomenite cornulețe sărate ce le-am mâncat vreodată! Rețeta o am de la vecina mea Mirijana, care este croată, și este o rețetă autentică din regiunea ei de baștină. Aluatul este unul crescut, frământat însă cu lapte, nu cu apă și pe-aici, pe-acolo, mai avem mici secrete care le fac irezistibile.
Să vedem :
Pentru 72 de bucăți avem nevoie de :
1 kg de făină tip 405 de calitate
3/4 l de lapte călduț
2 plicuri de drojdie uscată
2 lingurițe de sare
O linguriță de zahăr
100 ml de ulei neutru
Pentru umplutură:
2 cutii de brânză cremă tip Almette sau brânză tip Feta
Pentru uns :
2 gălbenușe
Semințe de dovleac, folarea soarelui, susan, in
50 g de unt pentru copt
Frământăm un aluat omogen, fie cu robotul, fie cu mâna, fie, ca în cazul meu, cu automatul de copt pâine. Amestecăm prima dată componentele uscate, adăugăm pe rând laptele și uleiul și, dupa ce avem un aluat elastic și omogen, îl lăsăm sa creasca la loc cald cam o oră jumate până la două ore.
Dacă folosim automatul de pâine adăugăm ingredientele în ordinea în care cer instrucțiunile de folosire și alegem programul potrivit pentru frămăntat și dospit.
Mirijana mi-a spus că ea dospește aluatul dacă nu e suficient de cald undeva în casă, introducând vasul cu aluat în altul cu apă caldă.
După faza de dospire împărțim aluatul în 9 părți egale, fiecare bulgăre îl aplatizăm cu sucitorul într-un cerc pe care îl tăiem în 8 segmente de cerc.
La capătul lat al fiecăruia plasăm câte o linguriță de brânză, rulăm și am obținut astfel cornulețele noastre.
Punem tava în cuptor, lăsăm la temperatura maximă 4 minute, să crească bine cornulețele, reducem temperatura la 180 de grade și le coacem aurii, în total 15-16 minute (depinde de cuptor) cu grijă să nu le uscăm.
Vă doresc succes!
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu