miercuri, 8 iunie 2016

Frigărui de curcan cu cremă de parmezan și cartofi dulci


                                  
  
 Ne uităm cu plăcere la televizor la emisiunile de gătit ale marilor bucătari. Urmărim în Internet blogurile lor culinare și suntem tentați să reproducem rețete. În ultimul timp se bucură de popularitate, prin scris, apariție dar și prin proiecte menite să îi învețe pe români să gătească și să mănânce altfel decât erau obișnuiți, Adi Hădean. Și nouă ne place de el , și iată Arjana s-a inspirat: 


Rețetă preluată de la Chef Adi Hădean

Ingrediente
500 grame piept de curcan
2 linguri pastă concentrată de roșii
3 – 4 linguri de ulei măsline
1 lingură de zahăr
zeama de la 1 lămâie
3 fire ceapă verde (sau 1 ceapă)
100 grame parmezan ras
2 linguri vin alb
2 – 3 cartofi dulci
1 mână de miez de nucă
oțet balsamic 
sare 
piper

Se taie carnea în bucăți mici. Se prepară o pastă pentru marinat carnea din pasta de roșii, uleiul de măsline, zahăr, zeama de la lîmâie, sare și piper. Se lasă carnea la marinat în frigider, minimum o oră (eu am lăsat-o peste noapte). 
Se amestecă parmezanul cu vinul până devine o pastă, din care se fac bile, nu prea mari. Cartofii dulci se taie rondele, cât mai subțiri, se amestecă cu puțin ulei de măsline, sare, piper și se coc în cuptor. Se pune carnea pe frigărui și se coace la aer cald cam 20 minute. 
Pentru servit se prăjește puțin, fără ulei, nuca și se zdrobește cu o lingură. Se presară în farfurie, peste mâncare și se stropește farfuria cu câteva picături de oțet balsamic sau cremă de oțet. După cum zice Chef Hădean: Nu e un moft. Gustul dulce-acrișor rotunjește și unește aromele. Eu nu pot decât  confirm.

PS. Ideea biluțelor de parmezan o puteți aplica și în alte ocazii ! 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu