sâmbătă, 9 iulie 2016

Carne de pui cu ciuperci în sos de vin și usturoi





Rețeta Arjanei: o tocăniță de carne de pui și ciuperci unde și usturoiul joacă un rol !
Observați : 
Nu tu ceapă,  nu tu smântână, nu tu făină! 
Delicios și relativ hipocaloric ! 
Ingrediente
4 șolduri de pui dezosate, fără piele
2 linguri de unt
2 linguri de ulei de măsline
3 căței de usturoi
400 grame de ciuperci (am folosit gălbiori)
¼ pahar de vin alb
½ pahar supă de pui
sare
piper
pătrunjel tocat

Se marinează, 30 minute, carnea de pui cu sare, piper, 1 lingură ulei de măsline și se prăjește la gril în cuptor 20 minute. Se călește usturoiul zdrobit în restul de ulei și unt, se adaugă ciupercile, sare, piper și se lasă 5 – 10 minute să fiarbă încet. Se adaugă carnea de pui tăiată bucăți, vinul, supa și pătrunjelul și se lasă să mai fiarbă la foc mic, până mai scade sosul. 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu