Un tort răcoritor și arătos. Rețeta Michaelei , vă rog să citiți rețeta :
170 g de unt
4 gălbenușe
Un pachet de zahăr vanilat
Coajă de lămâie rasă
300 g de făină
1/2 de pachet de praf de copt
Un pic de lapte
Pentru spumă :
4 albușe
250 g de zahăr
200 g de coacăze roșii
Amestecăm spumos zahărul cu untul gălbenușul, zahărul vanilat, coaja de de lămâie.
Separat amestecăm praful de copt și făina gata cernute, se adaugă apoi ingredientele lichide și eventual un pic de lapte, așa încât să obținem un aluat omogen.
Tapetăm o formă cu hârtie de copt și coacem aluatul la 190 de grade până avem o bază de tort auriu.
Intre timp batem spuma tare, adăugăm zahărul tos în care presărăm coacăzele. Ungem spuma cu fructe peste baza de tort, și mai coacem la 150 - 170 de grade 20 de minute.
E bine dacă vârfurile spumei sunt maronii. Lăsăm să se usuce în coptor la 100 de grade câteva minute.
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu