Am găsit rețeta asta, și nu am avut liniște până nu am încercat-o !
Iată rezultatul :
Ingrediente :
Pentru aluat :
375 g de făină
Sare
250 g de unt sau margarină
6 linguri de apă rece
Un ou
Pentru umplutură
700 g de afine sau alte fructe de pădure
O cană de zahăr
5 linguri de amidon
50 g de unt rece
Un gălbenuș
Din făină, unt , ou și apoi apă si un pic de sare frământăm un aluat de tartă, imtinden 3/4 din aluat în forma rotundă de tartă cu un diametru de 24 de cm, ridicăm un pic marginile, cam la un centimetru. Si forma și restul de aluat se lasă în frigider până pregătim umplutura.
Amestecăm fructele cu zahăr și cu cele 5 linguri de amidon, turnăm în forma pregatită inițial, imprăștiem fulgi de unt peste umplutură, apoi din restul de aluat formăm suluri subțiri care le plasăm diagonal ca la tortul Linzer . Ungem cu gălbenuș și coacem în cuptorul încins la 180 de grade 50 de minute pâna aluatul se desprinde de margine si e galbenauriu.
O tartă ușor de realizat ce poate fi servită după masă la ceai sau cafea! Cum spune titlul : The Best Blueberry Pie !
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu