miercuri, 13 iulie 2016

Sărățele cu brânză


                                      


Hei, tinerele mele prietene ! In abundența de chips și krackers nimeni nu mai coace sărățele ! Deși e așa de simplu! Vreți să impresionați un pic ? Serviți sărățele făcute de voi, musafirilor voștri !  Durează ceva mai mult decât îndepărtarea unei folii protectoare de pe o cutie cumpărată dar succesul e garantat!
Fiți atente : aveți nevoie doar de trei ingrediente de bază și ceva mirodenii. 

Iată:
200 g de brânză de vacă mai uscată
100 g brânză telemea rasă
300 g  de unt sau margarină
300 g de făină 
O linguriță de sare
Un gălbenuș pentru uns
Chimion, susan sau alte semințe , sau cașcaval ras pentru presărat

Din brânza de vacă dulce, teleaua rasă, făină și grăsime frământăm repejor un aluat omogen. Ne grăbim ca ingredientele să nu se inmoaie la căldura din bucătărie. Punem aluatul în frigider cam o jumătate de oră( cel putin) 
Când îl scoatem îl împărțim , jumate rămâne în frigider până inrindem o foaie cu grosimeade1 cm, tăiem din ea fâșii de cam tot un cm lățime, și cam 10 -15 cm lungime, le ungem cu gălbenuș amestecat cu o lingură de apă, presărăm semințe, chimion  sau cașcaval și le introducem în cuprorul încins la 220 de grade, reducem temperatura după cinci minite și le mai coacem vreo 15 până se rumenesc . Procedăm la fel cu cea de a doua foaie ! 
Se potrivesc cu bere ! 
Sper că v-am convins ! Succes! 



Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu