Sunt situații în care, din lipsă de timp, o astfel de rețetă rapidă te scoate la liman. Și de preferat fată alternativa de a comanda o pizza sau alte mâncaruri gata făcute.
Poate că nu corespunde unor înalte standarde culinare, dar e sățioasă și se face din doi timpi și trei mișcări. Ideea aparține unui bucătar cunoscut , Johann Lafer, care, a vrut să ofere publicului un fel de mâncare ce se face într-o pauză de meci, inspirat de campionatul europeean de footbal care tocmai a trecut.
Iată rețeta pentru patru persoane:
Doi ardei capia
O ceapă roșie
Un ardei iute tăiat, fără sâmburi
Trei căței de usturoi
3 linguri de ulei de măsline
300 g de paste scurte
400 ml de supă clară de zarzavat ( din concentrat organic sau bio)
400 de g de suc de roșii
O linguriță de Sambal Oelek
10 roșii cherry
10 frunze de busuioc
Cam tot ce am înșirat eu aici sunt lucruri care le avem prin casă . Deci nu necesită o aprovizionare specială .
Iată cum procedăm :
Tocăm ceapa, usturoiul mărunt, tăiem ardeiul cubulețe, iar cel iute în fășii subțiri, călim totul ușor în ulei de măsline, turnăm peste pastele uscate, sărăm, piperăm, adăugăm imediat zeama de legume, sucul de roșii, Smbal Oelek ( o pastă de chilli iute) si lăsăm sa fiarbă cam 20 de minute. Mestecăm din când în cănd. Adăugăm roșiile cherry, mai lăsăm un pic, presăram cu frunze de busuioc, gata !
Gustos lesne și rapid !
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu