duminică, 10 iulie 2016

Vinete cu parmezan la cuptor

Un gen de lasagne de vinete fără carne, dar cu multă brânză . 
O mâncare sățioasă, pentru o cină cu prieteni, lângă care merge grozav un pahar de vin roșu . Cadarcă sau Merlot. Incercați ! 
Arjana ne asigură că e foarte bun acest fel de a găti vinetele.


                                 


Ingrediente
2 vinete mijlocii
3 ouă
1 cană pesmet
1 lingură parmezan ras
1 lingură ulei de măsline
1 fir de ceapă verde
2 căței de usturoi
1 conservă de rosii marunțite
busuioc
1 cutie brânză Philadelphia
100 ml smântână de gătit
1 lingură parmezan bucăți
100 grame mozarella

Se bat două ouă. Se amestecă pesmetul cu lingura de prmezan ras. Vinetele curățate și tăiate rondele (1 cm grosime) se sărează și piperează, se dau prin ou și apoi prin pesmet și se întind pe hârtie de copt într-o tavă. Se coc  în cuptorul încins, după 10 minute se întorc pe partea cealaltă și se mai lasă 10 minute. 
Între timp se călesc ceapa și usturoiul în uleiul de măsline, se adaugă  conserva de roșii, busuiocul  și se asezonează.
Într-un castron se amestecă brânza Philadelphia cu un ou și smântâna.
Într-un vas de ceramică sau Jena se pun 3 - 4  linguri de sos de roșii, se pune un strat de vinete, jumătate din sosul de brânză și jumătate din sosul de roșii rămas. Se repetă cu încă un strat, în aceeași succesiune și deasupra se presară fulgii de parmezan și căteva felii de Mozarella. Se coace cam 20 – 30 minute, până se topește brânza.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu